Pai salmon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Paté au saumon.jpg

Pai salmon, sing dikenal minangka pâté au saumon ing Quebec, yaiku kue utawa varian olahan tourtière sing diisi salmon . [1]

Ing Irlandia, wangun pai salmon sing paling populer meh padha karo pai pitik, ing ngendi potongan salmon sing béda-béda dimasak ing pai, ing saus sing mirip saus suprême, ing dhasar bahan-bahan liyane wis dimasak. Wong Irlandia uga nyebutake pai salmon sing cocog banget karo pai pondok utawa pâté chinois, ing ngendi salmon ana ing dhasar perakitan, kaya kanggo pie pondok, utawa ing dasar casserole, kaya pâté chinois . Bahan-bahan liyane bisa uga dadi bagian saka basis salmon, lan bisa diganti, nanging ing kasus kasebut, pangumpulan sajian rampung kanthi nggunakake kentang.

Ing versi Quebec, pâté au saumon, pai minangka persiapan salmon masak lan kentang, sing bisa uga kalebu bahan liyane kayata endhog, parsley, mrico ireng, bawang bombay, lan liya-liyane. dening kluwarga utawa wilayah. Campuran kasebut banjur diselehake ing antarane kerak pai, lan disiapake kanthi cara sing padha karo pai manis lan gurih liyane.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Cassell, ltd (1883). Cassell's dictionary of cookery. Cassell's dictionary of cookery. p. 811. Dibukak ing 2016-12-01.