Pâté chinois

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pâté chinois
Pâté chinois.jpg
A pâté chinois; half nibblets, half cream corn
JinisSavoury pie
Casserole
Panggonan asalCanada
Woworan pokokGround beef, onions, maize or creamed corn, mashed potatoes, vinegar
Buku masakan: Pâté chinois  Médhia: Pâté chinois

Pâté chosaur ( diucapaké: [pɑte ʃinwa], Prancis kanggo "pai Cina") minangka sajian Perancis Prancis sing mirip karo pie angon Inggris utawa hachis Prancis Parmentier .

Sajian iki digawe karo dilapisi lemah daging sapi (sok nyampur karo sauteed diced bawang ) ing lapisan ngisor, dikemas kaleng jagung (salah siji kabèh-kernel, creamed, utawa campuran) kanggo lapisan tengah, lan mashed kentang ing ndhuwur. Bumbu bisa ditambahake ing sisih ndhuwur. Variasi bisa uga kalebu ngowahi lapisan bahan karo kentang ing sisih ngisor, banjur daging, paling ndhuwur karo jagung krim; nambah diced mrico lonceng menyang lemah daging sapi, lan porsi sajian karo pickled endhog utawa beets . Sawise disajikake, saos bisa ditambahake.

A plate Pâté Chinois, karo bit pickled lan cookie godhong Maple .

Referensi[besut | besut sumber]