Pulo Irlandia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Peta satelit Pulo Irlandia

Irlandia ya iku salah sijiné pulo kang dumunung ana ing Éropah pesisir kulon bawana Éropah. Ing tlatah kuloné Samudra Atlantik; ing Wètan Irlandia, semebrang Laut Irlandia,ya iku pulo Britania Raya. Pulo iki kaperang ing 32county.

Pulo Irlandia kaperang dadi 2 bagean utama:

Pulo Irlandia, kasebut Éire ing baha Gaelik Irlandia, nduwèni dawa 280 mil (kurang luwih. 450 km) dlan ombo 160 mil (kurang luwih . 260 km). Kali Shannon, kang mili saka Lor ing Wètan ya iku sungai paling ombo lan dawa. Irlandia ndhuweno danau (lough). Lough Neagh, ing IrlandiaLor, ialah loughpaling gedhe ing Irlandia.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Irlandia&oldid=1010846"