Pulo Irlandia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peta satelit Pulo Irlandia

Irlandia ya iku salah sijiné pulo kang dumunung ana ing Éropah pasisir kulon bawana Éropah. Ing tlatah kuloné Samudra Atlantik; ing Wétan Irlandia, semebrang Laut Irlandia,ya iku pulo Britania Raya. Pulo iki kapérang ing 32county.

Pulo Irlandia kapérang dadi 2 bagean utama:

Pulo Irlandia, kasebut Éire ing baha Gaelik Irlandia, duwé dawa 280 mil (kurang luwih. 450 km) dlan ombo 160 mil (kurang luwih. 260 km). Kali Shannon, kang mili saka Lor ing Wétan ya iku sungai paling ombo lan dawa. Irlandia ndhuweno tlaga (lough). Lough Neagh, ing IrlandiaLor, ialah loughgedhé dhéwé ing Irlandia.