Pai pondhok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Shepherd's pie, cottage pie, hachis Parmentier
Homerton College - Shepherd's pie.jpg
JinisMeat pie
Panggonan asalEngland
Tlatah utawa prajaWestern Europe
Woworan pokokMashed potato crust and meat filling
VariasiCumberland pie,
Shepherdless pie
Pai wedhus ing Tallinn, Éstlan .

Pai Shepherd's, pai pondokan, utawa hachis Parmentier minangka pie daging ing lemah kanthi kerak utawa topping kentang tumbuk sing asale saka basa Inggris .[1][2][3][4][5][6]

Resep kasebut duwe macem-macem variasi, nanging bahan sing ditemtokake yaiku daging abang sing diobong ing kuah utawa saus bawang, lan dicampur karo lapisan kentang tumbuk sadurunge dipanggang. Kadhangkala sayuran liyane ditambahake nalika diisi, kayata kacang polong, sweetcorn, celery utawa wortel . Pie kasebut kala-kala uga parut karo keju parut kanggo nggawe lapisan keju cair ing sisih ndhuwur.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. The Oxford English Dictionary, Second Edition, Oxford University Press, 1933
  2. "shepherd's pie". Merriam-Webster. Dibukak ing 2018-04-17.
  3. "The Chambers Dictionary", Chambers Harrap Publishers Ltd, 1999
  4. Concise Oxford English Dictionary, Eleventh Edition (Revised), Oxford University Press, 2006
  5. "Jewish Cookery by Florence Greenberg", Penguin Books Ltd, 1947–1963
  6. Robert-Collins Dictionnaire Français-Anglais Anglais-Français, Nouvelle Édition