Pacing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pacing
Cheilocostus speciosus.jpg
Tanduran pacing, saka Tortuguero, Costa Rica
Wild crêpe ginger (Cheilocostus speciosus) - Bukidnon, Philippines 01.jpg
Tanduran pacing saka Bukidnon, Philippina
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Monocots
Unranked: Commelinids
Ordho: Zingiberales
Famili: Costaceae
Génus: Cheilocostus
Spésies: C. speciosus
Jeneng binomial
Cheilocostus speciosus
(J.Konig) C.Specht[1]
Sinonim
  • Costus speciosus (J.Koenig) Sm.
  • Banksea speciosa J.Koenig in A.J.Retzius
  • Hellenia speciosa (J.Koenig) S.R.Dutta

many more

Pacing ya iku tanduran obat kang kalebu empon-empon utawa (Zingiberaceae).[2]

Jeneng lokal[besut | besut sumber]

Ing Jawa kaarani pacing, tepung tawar, poncang-pancing, lan bunto, ing Sumatera disebut tabar-tabar, kelacim, setawar, tawar-tawar, tebu tawar, tubu-tubu, sitawar, tawa-tawa, lan totar.[2] Ing Sulawesi, diarani lingkuwas, lincuas, palai batang, tampung tawara, galoba utan utawau tepu tepung, déné wong Maluku ngarani muri-muri, tebe pusa, tehu lopu, uga-uga lan tehe tepu.[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Cheilocostus speciosus (J.König) C.Specht". The Plant List. Dijupuk 14 July 2013. 
  2. ^ a b c Wijayakusuma, H.M Hembing; Setiawan Dalimartha, dkk (1994). Tanaman Berkhasiat Obat di Indonesia. Jakarta: Pustaka Kartini. kk. 101–103. ISBN 979-454-083-8.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)