Oumar Niasse

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Oumar Niasse
Loko skndrb 10.jpg
Niasse ing klub Lokomotiv taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa El Hadji Baye Oumar Niasse[1]
Tanggal lair (1990-04-18) 18 April 1990 (umur 29)[2]
Papan lair Ouakam, Senegal
Dhuwur 1.82 m (6 ft 0 in)[3]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 19
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2013 US Ouakam
2012Brann (silihan) 3 (0)
2013–2014 Akhisar Belediyespor 34 (12)
2014–2016 Lokomotiv Moscow 28 (12)
2016– Everton 17 (6)
2017Hull City (silihan) 17 (4)
Tim nasional
2011 Senegal U23 6 (0)
2013– Senegal 8 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:32, 20 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 18:02, 1 July 2017 (UTC)

El Hadji Baye Oumar Niasse (lair tanggal 18 April 1990) ya iku pemain bal-balan profésional saka Senegal sing main minangka striker kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Senegal.[4]

Dhèwèké dadi pemain bal-balan paling dhuwur ing Senegal, Norwegia, Turki, Rusia lan Inggris. Niasse menang Liga Utama Senegal 2011 lan uga menangake Lokomotiv Moscow ing Final Piala Rusia 2015. Dhèwèké mlebu ing klub Everton kanthi ragad £ 13.5 yuta ing 2016. Niasse miwiti debut internasional penuh kanggo Senegal ing taun 2013.

Karir klub[besut | besut sumber]

Ouakam[besut | besut sumber]

Lair ing Ouakam, Departemen Dakar, Niasse miwiti karir bal-balane karo klub kutha asal US Ouakam ing peringkat kapindho. Dhèwèké mlebu kontrak profésional pisanane karo Ouakam taun 2008 lan ing mangsa 2008-09 mbantu timne menang gelar Liga Kaloro lan nyithak 21 gol. Kadhapuk minangka pamain sayap, Niasse dadi pemain peran kunci ing Ouakam kanthi juara Liga Utama Senegal taun 2011.

Niasse miwiti uji coba karo klub Norwegia Brann ing wulan Fèbruari 2012, lan sawisé mlebu kanggo klub kasebut kanthi status silihan enem sasi. Wektu ing Norwegia dhèwèké kurang untung, lan dhèwèké balik menyang Senegal sawisé mung main telung mangsa ing Liga Tippeligaen.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Aston Villa scouting report: Who is El Hadji Baye Oumar Niasse". Birmingham Mail. Dijupuk 31 January 2018. 
  2. "Oumar Niasse". 11v11.com. 
  3. "Player profile: Oumar Niasse". ESPN. Dijupuk 31 January 2018. 
  4. Profil Oumar Niasse(dipunundhuh tanggal 31 Januari 2018)