Olahan campuran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tuladha sajian campuran: gabungan salmon asap sing dibungkus kertas beras, karo alpukat, timun lan tongkat kepiting .

Masakan campuran yaiku salah sawijining masakan sing nggabungake unsur-unsur tradisi kuliner sing beda-beda sing asale saka macem-macem negara, wilayah, utawa budaya. Masakan jinis iki ora dikategorikake miturut salah siji gaya masakan tartamtu lan wis melu inovasi ing pirang-pirang masakan restoran kontemporer wiwit taun 1970an. [1]

Pancit palabok ing masakan Filipina, nggabungake mi lan tahu saka China karo serpihan iwak asap asli ing saus udang sing dicelup jeruk cerah kanthi wiji annatto saka Meksiko lan dihias karo chicharon remuk saka Spanyol . Iki disajikake kanthi spontan karo calamansi asli.
Kaeng phet pet yang (kari bebek panggang Thailand) minangka conto masakan gabungan awal saka lapangan kosmopolitan Kerajaan Ayutthaya sing nggabungake kari abang Thailand, bebek panggang Cina lan anggur sing asale saka Persia

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • 2010s ing panganan
  • Tex-Mex
  • Gabungan Korea-Meksiko
  • Yōshoku, gaya masak sing dipengaruhi Barat ing Jepang, utamane kalebu bentuk masakan Jepang ing Jepang
  • Masakan Betawi
  • Masakan California
  • Masakan Eurasia Singapura lan Malaysia
  • Masakan Australia modern
  • Masakan Amerika anyar
  • Masakan Nouvelle
  • Masakan Peranakan
  • Sushi burrito
  • Pizza sushi
  • Masakan India India
  • Chifa

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Lindsey, Robert (1985-08-18). "California grows her own cuisine". New York Times.