Kertas beras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kertas beras kanggo wungkus salad
Kertas beras

Kertas pari sing bisa dipangan digunakake kanggo nggawe gulung musim panas ( gulung salad ) utawa gulung musim semi sing digoreng ing masakan Vietnam, ing endi kertas beras diarani bánh tráng utawa bánh đa nem . Bahan-bahan saka kertas beras panganan kalebu glepung beras putih, tepung tapioka, uyah, lan banyu. Bubuk tapioka nggawe sega ketan lan alus. Biasane didol dikeringake ing lembaran bunder sing lancip, asri, tembus sing dibungkus nganggo cellophane. Lembar kasebut dicelupake kanthi ringkes sawetara detik ing banyu anget utawa adhem supaya alus, banjur dibungkus bahan gurih utawa legi. Kertas sing bisa dipangan digunakake ing panggangan panganan ing omah kayata macaroon lan asring didol kanthi kapisah minangka lembaran warna sing polos utawa dicithak nganggo gambar, kayata cathetan bank lan tagihan dolar. [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. http://www.frankiescandybar.com/candy/novelty/funny-money-edible-paper/