Bánh tráng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bánh tráng
Nems wafer DSC04723.JPG
A bánh tráng wrapper
JinisEdible wrapper
Panggonan asalVietnam
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
Woworan pokokRice flour or tapioca starch (or both) and various ingredients and spices depending on the type of banh trang
VariasiThin, soft to thick, depending on the type of banh trang
Buku masakan: Bánh tráng  Médhia: Bánh tráng

Bánh tráng utawa bánh đa nem, istilah Vietnam (kanthi harfiah, kue lan kulit nem sing ditutupi), kadhang diarani bungkus kertas beras, crepe beras, wafer beras utawa bungkus nem, minangka bungkus Vietnam sing bisa dipangan sing digunakake ing masakan Vietnam, utamane ing panganan nyamikan lan panganan pembuka kayata pasugatan nem Vietnam. Istilah bungkus kertas beras kadhang bisa dadi kesalahan, amarga sawetara bungkus banh trang digawe saka glepung beras sing ditambah karo glepung tapioka utawa kadang diganti kanthi glepung tapioka. [1] [2] Versi panggang yaiku trang nướng . [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Twice as rice: there is rice paper, and then there is rice paper. - Free Online Library". Thefreelibrary.com. Dibukak ing 2013-10-06.
  2. Lucy Nguyen-Hong-Nhiem - A Dragon Child: Reflections Of A Daughter Of Annam In America - 2004 p13 "The batter is made of rice flour, which my mother would prepare herself. The night before she would soak the rice. Early in the morning, she would take it to the neighbors (who specialized in making rice paper called bánh tráng) to use in their ..."
  3. Phillip Taylor, Modernity and Re-Enchantment: Religion in Post-Revolutionary Vietnam Institute of Southeast Asian Studies - 2007 p 145 "... along with personal bowls, spoons, chopsticks, paper napkins, saucers of fish-sauce dip and bottles of beer and soft drinks. ... and onion, seasoned with lime, sugar and fish sauce, served with a large roasted rice cracker [bánh tráng nướng].