Macaroon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Macaroon
Almond macaroon and coconut macaroon.jpeg
Almond and coconut macaroons
JinisCookie
AjanganSnack
Panggonan asalItaly
Woworan pokokAlmonds (or coconuts), egg whites
Katerangan liyanéCream filling, different flavors other than shown
Buku masakan: Macaroon  Médhia: Macaroon

A macaroon ( /mækəˈrn/ mak-ə-ROON ) yaiku roti cilik utawa cookie, biasane digawe saka lemah almonds (bakal utama asli [1] ), klapa liyane perkakas (utawa malah kentang), kanthi gula lan sok-sok rasa (kayata madu, vanilla, rempah-rempah), pewarna panganan, ceri glacé, selai utawa lapisan coklat [2]Cithakan:Spndutawa kombinasi bahan-bahan kasebut utawa liyane. Sawetara resep mbutuhake susu kental manis. [3] [4] Makaro kadang dipanggang ing kertas beras sing bisa dipangan sing dilebokake ing nampan panggangan. Jeneng "macaroon" asale saka macrarone Italia utawa maccherone sing artine "paste", nuduhake bahan pasta almond asli; tembung iki asale saka perawatan amaccare, tegese "ngremuk". [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "macaroon (n.)". Online Etymology Dictionary. Douglas Harper. Dibukak ing 4 January 2010.
  2. "Macaroon - Definition". Merriam-Webster Online Dictionary. Merriam-Webster, Incorporated. Dibukak ing 8 May 2012.
  3. "Coconut Macaroons". Food Network.
  4. "Paradise Macaroons". Food Network.
  5. "A Brief history of Macaroons". COR online. Judy Pister. Dibukak ing 3 February 2015.