Stik yuyu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Crab stick
Kanikama.jpg
Crab sticks – imitation crab meat surimi.
Jeneng liyanéimitation crab meat, seafood sticks, krab
Panggonan asalJapan
Woworan pokokwhite fish
Buku masakan: Crab stick  Médhia: Crab stick

Tongkat kepiting, tongkat krab, daging kepiting tiruan utawa tongkat laut minangka jinis panganan laut sing digawe saka pati lan iwak putih sing wis pulus ( surimi ) sing wis dibentuk lan digawe meh padha karo daging sikil kepiting salju utawa kepiting laba-laba Jepang . [1] Yaiku produk sing nggunakake daging iwak kanggo niru daging kerang . Iki akeh dipigunakake ing sop.

Sugiyo "Kaori-bako"

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Laura, Campo-Deano; Clara Tovar (October 2009). "The effect of egg albumen on the viscoelasticity of crab sticks made from Alaska Pollock and Pacific Whiting surimi". Food Hydrocolloids. 23 (7): 1641–1646. doi:10.1016/j.foodhyd.2009.03.013.