Pancit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pancit
Pancit palabok.jpg
Toppings of a pancit palabok
Jeneng liyanéPansit
JinisNoodle
Panggonan asalChina
VariasiLutong pancit
Buku masakan: Pancit  Médhia: Pancit

Ing masakan Filipina, pancit minangka olahan mi sing digawé saka panganan, umume digawé nganggo mi. Mi ditepungaké menyang Filipina awal dening para pemukim Cina ing Nusantara, lan nganti pirang-pirang abad wis diadopsi kanthi sajian lokal, sing saiki ana macem-macem jinis lan jinis. Istilah pancit asalé saka Hokkien pian i sit ( China: 便伊食) sing tegesé "panganan sing trep." [1] Jinis macem-macem mie bisa ditemokaké ing supermarket Filipina sing banjur bisa dimasak ing omah. Pasugatan mi uga panganan standar ing restoran lokal. Organisasi panganan sing ana ing mie asring diarani panciterias .

Pancit lan endhog godhog
Pancit ing wajan

Nancy Reyes Lumen Pusat Jurnalisme Investasiatif Filipina nyerat yen miturut panganan panganan sing disuguhaké saka wong Tionghoa, mie kudu dipangan nalika ulang taun. [1] Mula, umumé padha diladeni ing perayaan ulang tahun lan restoran Cina ing Filipina asring duwe "mie ulang taun" didhaptar ing menuné. Nanging, dheweke ngelingaké yen "mie makili umur dawa lan kesehatan sing apik", mula ora bakal dikethok, amarga "bakal ngrusak simbolisme."

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. a b Lumen, Nancy Reyes. (2005). Republic of Pancit. Philippine Center for Investigative Journalism iReport, (1). Retrieved 2009-10-27.