Krajan Ayutthaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Krajan Ayutthaya
อาณาจักรอยุธยา
1351–1767
Flag
Gendéra
Coat of arms
Coat of arms
Antem
Sansoen Phra Narai
mulya kanggo Prabu Narai
Bekas ambrukan pagoda Wat Mahatat, ing taman sajarah Ayutthaya, Thailand
Kutha krajan Ayutthaya
Basa Thailand
Agama Buda Theravada,
Katulik Roma, Islam
Pamaréntahan Monarki
Raja
 •  1351-1369 Ramathibodi I
 •  1590-1605 Naresuan
 •  1656-1688 Narai
 •  1758-1767 Ekkathat
Bebadan lègislatif Chatu Sabombh
Jaman sajarah Abad Tengahan & Abad Pencerahan
 •  Raja Ramathibodi I jumeneng nata 1351
 •  Panggabungan kaliyan Krajan Sukhothai 1468
 •  Kalah kaping sepindhahan 1569
 •  Naresuan nyuwun mardika saking Burma 1583
 •  Pungkasan saking dinasti Sukhothai 1629
 •  Kalah Kaping kalih 1767
Sadurungé
Sawisé
Krajan Lavo
Krajan Sukhothai
Krajan Khmer
Krajan Thonburi
Krajan Khmer
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Krajan Ayutthaya (basa Thai: อาณาจักรอยุธยา) punika salah satunggaling krajan bangsa Thai ingkang madeg sawatawis wekdal antawis warsa 1351 ngantos 1767 M. Jeneng Ayuthaya punika dipunpundhut saking tembung Ayodhya , jeneng krajan ingkang dipunpandhégani déning Sri Rama, salah satunggaling tokoh ing cariyos Ramayana.