Krajan Ayutthaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Krajan Ayutthaya
อาณาจักรอยุธยา
1351–1767
Flag
Gendéra
Antem
Sansoen Phra Narai/mulya kanggo Prabu Narai
Bekas ambrukan pagoda Wat Mahatat, ing taman sajarah Ayutthaya, Thailand
Kutha krajan Ayutthaya
Basa Thailand
Agama Buda Theravada,
Katulik Roma, Islam
Pamaréntahan Monarki
Raja
 •  1351-1369 Ramathibodi I
 •  1590-1605 Naresuan
 •  1656-1688 Narai
 •  1758-1767 Boromaracha V
Bebadan lègislatif Chatu Sabombh
Jaman sajarah Abad Tengahan & Abad Pencerahan
 •  Raja Ramathibodi I jumeneng nata 1351
 •  Panggabungan kaliyan Krajan Sukhothai 1468
 •  Kalah kaping sepindhahan 1569
 •  Naresuan nyuwun mardika saking Burma 1583
 •  Pungkasan saking dinasti Sukhothai 1629
 •  Kalah Kaping kalih 1767
Sadurungé
Sawisé
Krajan Lavo
Krajan Sukhothai
Krajan Khmer
Krajan Thonburi
Krajan Khmer
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Krajan Ayutthaya (basa Thai: อาณาจักรอยุธยา) punika salah satunggaling krajan bangsa Thai ingkang madeg sawatawis wekdal antawis warsa 1351 ngantos 1767 M. Jeneng Ayuthaya punika dipunpundhut saking tembung Ayodhya , jeneng krajan ingkang dipunpandhégani déning Sri Rama, salah satunggaling tokoh ing cariyos Ramayana.