Krajan Ayutthaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Krajan Ayutthaya
อาณาจักรอยุธยา
1351–1767


Gendéra

Reruntuhan pagoda Wat Mahatat, ing taman mawi sajarah Ayutthaya, Thailand
Kutha krajan Ayutthaya
Basa Thailand
Agama Buddha Theravada,
Katulik Roma, Islam
Pamaréntahan MonarkiG
Raja
 •  1351-1369 Ramathibodi I
 •  1590-1605 Naresuan
 •  1656-1688 Narai
 •  1758-1767 Boromaracha V
Legislature Chatu Sabombh
Jaman sujarah Abad Tengahan & Abad Pencerahan
 •  Raja Ramathibodi I jumeneng nata 1351
 •  Panggabungan kaliyan Krajan Sukhothai 1468
 •  Kalah kaping sepindhahan 1569
 •  Naresuan nyuwun mardika saking Burmese 1583
 •  Pungkasan saking dinasti Sukhothai 1629
 •  Kalah Kaping kalih 1767
Sadurungé
Sawisé
Krajan Lavo
Krajan Sukhothai
Krajan Thonburi
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Krajan Ayutthaya (basa Thai: <font=5>อาณาจักรอยุธยา) punika salah satunggaling krajan bangsa Thai ingkang madeg sawetawis wekdal antawis warsa 1351 ngantos 1767 M. Jeneng Ayuthaya punika dipunpundhut saking tembung Ayodhya , jeneng krajan ingkang dipunpandhégani déning Sri Rama, salah satunggaling tokoh ing cariyos Ramayana.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krajan_Ayutthaya&oldid=982692"