Menyang kontèn

Okoy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Okoy
Shrimp okoy from Vigan, Ilocos Sur
Jeneng liyanéukoy
Ajanganmain course, side dish
Panggonan asalPhilippines
Hawa ajanganwarm
Panganan sairibcamaron rebosado, calamares, bazun khwet kyaw
Buku masakan: Okoy  Médhia: Okoy

Okoy utawa ukoy, minangka olahan gorengan Filipina sing kemripik digawé karo ketan antuk giliran, cilik urang, lan macem-macem jangan, kalebu calabaza, kentang manis, singkong, thokolan kacang mung, brambang lan rajangan wortel, bawang, lan ijo kates . Biasane disajeni nganggo saus celup adhedhasar cuka . Dheweke dipangan dhewe utawa nganggo sega putih . Dheweke bisa kanggo sarapan, cemilan, utawa panganan pembuka . Okoy kadhang dicelup oranye saos kanthi wiji achuete .[1]

Okoy duwe macem-macem variasi nggunakake macem-macem bahan liyane, kalebu ngganti udang karo iwak cilik utawa cumi . Adonan Okoy uga bisa digawé nganggo glepung, tepung beras, utawa campuran endhog lan tepung jagung . Uga bisa ngrujuk omelet sing digawé nganggo calabaza utawa ubi jaluk, nganggo utawa tanpa urang.[2][3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Williams, Sean (2013). The Ethnomusicologists' Cookbook: Complete Meals from Around the World. Routledge. kc. 82. ISBN 9781135518967.
  2. Polistico, Edgie (2017). Philippine Food, Cooking, & Dining Dictionary. Anvil Publishing, Incorporated. ISBN 9786214200870.[pranala mati permanèn]
  3. Cailan, Alvin. "Ukoy: A Filipino Fritter Side Dish". The Migrant Kitchen. KCET. Dibukak ing 14 December 2018.