Nopia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nopia

Nopia ya iku salah siji jajanan khas saka kabupatèn Purbalingga.[1] Nopia awujud roti garing kang bentukè lonjong.[1] Nopia yèn ing Semarang dikenal karo jeneng Èndhog Gludug.[2] Nopia digawè saka adonan glepung kang njeronè diisi gula jawa kang dipanggang nganggo tungku kang mirunggan.[2][3] Nopia duwè kulit kang atos lan renyah.[4] Sakliyanè Nopia ana uga Mino ya iku mini nopia utawa nopia kang ukuranè cilik.[4] Nopia uga ana kang bentukè kaya endhog gajah, gedhé nanging njeronè kosong lan gula jawanè nempel ana ing pinggir sisih njero kulit nopia iki.[4] Nopia umumè rasa aslinè ya iku rasa brambang gorèng nanging saiki uga wis ana nopia kang isi durèn, coklat, lan nangka.[4] Prosèsè ngoven nopia antranè 30 menit.

Bahan Nopia[besut | besut sumber]

Bahan gawé nopia dipérang dadi loro, ya iku pérangan kulit lan pérangan isi [5].

Pérangan kulit:

Pérangan isi:

Carane Gawe[besut | besut sumber]

Gawè nopia isih nganggo cara kang tradhisional.[4] Kanggo gawè kulit ya iku glepung trigu dicampur banyu banjur diaduk-aduk nganti dadi adonan.[4] Adonan iku mau banjur digawé bunder-bunder gedhènè sak jempol-jempol.Sakwisè iku banjur bunderan mau diisi nganggo gula jawa kang wis diremuk.[4] Sakwisè dadi banjur dioven nganti tekan mateng.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Nopia, Olèh-olèh Khas Purbalingga Sejak 1940 (Dipuntingali tanggal 14 April 2011)
  2. a b Makan Telur Halilintar (Dipuntingali tanggal 14 April 2011)
  3. Narwan Semula Buruh, lalu Mbecak, Kini Majikan (Dipuntingali tanggal 15 April 2011)
  4. a b c d e f g h Nopia (Dipuntingali tanggal 15 April 2011)
  5. Resep Kue Kering (Dipuntingali tanggal 14 April 2011)