Ngilangi wulu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sample distribusi rambut awak ing wanita lan pria (ora kalebu rambut kathok lan kulit sirah).

Ngilangi rambut, uga dikenal minangka epilasi utawa depilasi, yaiku ngilangi rambut awak kanthi sengaja. Rambut biasane tuwuh ing kabeh awak manungsa. Rambut bisa dadi luwih katon sajrone lan sawise puber lan pria cenderung duwe rambut awak sing luwih kenthel lan luwih katon tinimbang wanita. [1] Kaloro pria lan wanita duwe rambut sing katon ing endhas, alis, bulu mata, kelek, wilayah kemaluan, tangan, lan sikil ; pria lan wanita uga duwe rambut luwih kenthel ing rai, weteng, punggung lan dodo . Rambut umume ora tuwuh ing lambe, sisih ngisor tangan utawa sikil utawa ing area kelamin tartamtu.

Cukur sikil karo wanita nggunakake silet wanita.
  1. Shellow, Victoria (2006) Encyclopedia of Hair: A Cultural History, Greenwood Publishing Group. p.67. (ISBN 0-313-33145-6)