Mudik (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Mudik inggih punika filem komedi Indonesia ingkang dipunrilis wonten ing 8 September 2011, fil punika dipunsutradarani Muchyar Syamas sarta dipunparagani Irwansyah saha Wiwid Gunawan.[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Gunadi ngraos kirang begja, wiwit tiga taun ing Jakarta piyambakipun déréng angsal pakaryan, wondéné sampun dipunsuwun déning ramanipun supados riyaya wangsul ing dhusun, utawi mudik.[2] Sampun tiga taun Lestari nengga kanggé dipungarwa. Rama saha ibunipun Lestari ugi sampun ngrestui gegayutan punika kanthi boten nyuwun emas kawin kang warna-werni, inggih punika namung piranti salat, tunai. Pramila, kanthi sabab punika Gunadi madosi arta kanggé mudik saha nggarwa kekasihipun.[2] Kulawarga Iskandar, pejabat ing Kementerian Sarana Publik, ugi puyeng mikiraken prekawis mudik riyaya. Minangka petinggi ing ibu kutha. Iskandar dipunanggep warga dhusun Wonosalam, Yogyakarta, minangka tiyang ingkang sukses, saben taunipun Iskandar ngawontenaken open house, Iskandar ugi nyediakaaen kurma Arab kang dipunpundhut ing Tanah Abang, ugi piranti salat kang dipunbagikaken ing sadaya warga dhusun.[2] Martono, ipar saha réncang satunggal kos Gunadi sampun nyuwun sémahipun wangsul ugi nglampahaken siyam ing dhusun inggih punika Wanagiri, nanging dipuntolak déning Martono. Piyambakipun ajeng siyam wonten ing kutha krajan kemawon. Kathah rejeki ingkang boten saged dipunlangkungi. Sémah Martono saweg nggarbini, kanthi mbetahaken arta kanggé biaya persalinan.[2] Sanés malih prekawis mudik ingkang dipunalami déning Kuncoro saha Yustina, sampun 8 taun Kuncoro asring ngajak kaluwarganipun mudik dhateng Jawa tengah, wondéné Yustina déréng naté ngraosaken dinten sapindha riyaya ing dhusun, Bukit Tinggi. Kalih putranipun ugi déréng naté sungkeman kaliyan éyangipun.[2] Gunadi gadhah ide sasampunipun makaryan ing kulawarga Iskandar minangka sopir. Prekawis dumugi: Wulan, ingkang biyasa kawin kontrak kaliyan tiyang Arab, tresna kaliyan Gunadi. Wulan dipuntolong déning Gunadi rikala dipunusir sémah kontrakipun, nanging sasampunipun Wulan mangertosi manawi Gunadi ajeng nggarwa Lestari, piyambakipun sedhih saha tindak tebih saking Gunadi kanthi alesan Gunadi boten njagi kapitadosanipun: nganggé mobil kanggé plesir kaliyan Wulan, Gunadi dipunpecat kanthi nampi pesangon namung kalih atus èwu.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Film Mudik (dipununduh 16 Novèmber 2012)
  2. a b c d e f Sinopsis (dipununduh 16 Novèmber 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]