Beksan Piring: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
12 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
[[Image:Tari Piring, Bukittinggi.jpg|thumb|220px|Jogèd Piring di [[kutha Bukittinggi]], [[Sumatra Kulon]]]]
[[Image:TarianTari Piring1Piring, Bukittinggi 1.jpg|thumb|220px|Penari jogèd piring yang tengah memijak [[piring]] pecah]]
 
'''Jogèd Piring''' utawa kang asring diarani ''Jogèd Piriang'' ing [[Basa Minangkabau]] iku salah siji [[seni|kasenian]] beksa/ jejogedan saka [[Minangkabau]] kang luwih pase saka kutha [[Solok]], provinsi [[Sumatra Kulon]]. Beksan iki dilakokake kanthi piranti [[piring]]. Piring-piring mau nalika digunakaké ora dientuke ciblok saka tangane pambekasn.<ref>http://www.detiknews.com [http://www.detiknews.com/read/2011/08/16/035636/1704373/10/orang-rusia-tak-percaya-tari-piring-asli Orang Rusia Tak Percaya Tari Piring Asli]</ref>.
11.292

besutan

Menu navigasi