Massaman kari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Massaman curry
Kaeng matsaman kai.JPG
Chicken massaman with potato
JinisCurry
Panggonan asalThailand
Woworan pokokMeat (beef, duck, or chicken) or tofu, coconut milk, onion, peanuts or cashews, potatoes, bay leaves, cardamom pods, cinnamon, star anise, palm sugar, fish sauce, chili and tamarind sauce
Buku masakan: Massaman curry  Médhia: Massaman curry

Kari massal ( Thai: แกงมัสมั่น , RTGSkaeng matsaman, kocapan [mát.sa.màn]  ( listen)pra=|Babagan swara iki ) minangka olahan sa jinis kari Thailand sing sugih lan entheng. Kapulaga, kayu manis, cengkeh, kembang lawang, jinten, godhong bay, pala lan gada (rempah-rempah sing ora asring digunakake ing kari Thailand) dikombinasikake karo luwih akeh rasa lokal kayata mrica cabai garing, ketumbar, jeruk bali, lengkuas, mrica putih, urang tempel, bawang lan bawang putih kanggo nggawe pasta kari massaman.