Maria Rahajeng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Maria Rahajeng
Panggayuh gelar kontès kacantikan
200px
LairMaria Asteria Sastrayu Rahajeng
(1991-08-03) 3 Agustus 1991 (umur 28)
Blora, Jawa Tengah
AlmamatèrUniversitas Pelita Harapan[1]
PegawéyanFoto modhèl, ratu kecantikan
Dhuwur1.65 m (5 ft 5 in)
Warna rambutHitam
Warna mataHitam
GelarMiss Indonesia 2014
Kompetisi
gedhé
Miss Indonésia 2014
(pemenang)
Miss World 2014 (TBA)

Maria Asteria Sastrayu Rahajeng (lair ing Blora, 3 Agustus 1991; umur 28 taun) ya iku pemenang kontès kecantikan Miss Indonésia 2014 perwakilan saka Sulawesi Barat. Dhèwèké dinobatake minangka Miss Indonésia déning Vania Larissa Miss Indonésia sadurungé, ing karaméan kang digelar ing tanggal 17 Fèbruari 2014.[2] Kanthi kemenangane iki, Maria arep makili Indonésia ing kontès Miss World 2014 kang arep digelar ing London ing wulan Dhésèmber 2014.

Biografi[besut | besut sumber]

Maria lair ing Blora, Jawa Tengah ing tanggal 3 Oktober 1991, anak saka pasangan Christoporus Harno lan Maria Ekawati. Maria duwé sadulur kembar ya iku Elizabeth Rahajeng lan Agnes Rahajeng. Wiwit cilik, Maria manggon ing California, Amérikah Sarékat.[3]

Maria sekolah taman kanak-kanak ing Redlands Kindergarten, banjur nerusaké sekolahé ing Smiley Elementary School lan Newmarket Junior Highschool ing California. Maria ngrampungaké SMN-ne ing SMP St. Yoseph Denpasar, Bali, lan nerusaké ing SMA Negeri 1 Denpasar. Tamat SMA, dhèwèké nerusaké ing Universitas Pelita Harapan Jakarta dengan jurusan Komunikasi. Dhèwèké lulus kanthi predikat cumlaude kanthi IPK 3,7. Nalika kuliah, Maria éntuk prèstasi minangka Miss Universitas Pelita Harapan 2009, Miss Campus di Jepang 2012, lan minangka wakilé Indonésia ing APEC Voice of The Future 2013.[3][4]

Kontes kecantikan[besut | besut sumber]

Miss Indonésia 2014[besut | besut sumber]

Lumantar kontès kecantikan Miss Indonésia 2014, Maria makili provinsi Sulawesi Barat lan pinilih minangka pemenang genteni Miss Indonésia 2013 Vania Larissa. Sajeroning kontès kang digelar ing tanggal 17 Fèbruari 2014 mau, Maria kasil nyisihake 33 kontestan liyané saka manéka provinsi ing Indoneisa. Saingane ing tiga besar ya iku Ellen Rachel sa,a Papua Barat lan Hanna Sugialam saka Jawa Wétan, kang pinilih minangka Runner Up I lan Runner Up II. Ing kontès iki, Maria kasil jawab pitakonan saka ketua dewan juri Liliana Tanoesoedibjo ngenani apa kang bakal ditindakake yèn dadi pemenang, kanthi jawaban: "Aku bakal makili Indonésia kanthi lila legawa. Kita duwé manéka rupa kang bisa dipromosikake. Iki angèl, nanging kudu dilakoni.[5]

Miss World 2014[besut | besut sumber]

Amarga menang ing kontès Miss Indonésia 2014, Maria duwé hal makili Indonésia ing kontès kecantikan Miss World 2014 kang arep digelar ing London, Inggris.

Kontroversi[besut | besut sumber]

Sawisé pinilih dadi Miss Indonésia, Maria dikritik ngenani laladan perwakilanne nalika mèlu kontès. Maria dianggep duwu wong Sulawesi Barat. Wiwit cilik dhèwèké manggon ing Amérika lan Bali lan ora tau manggon utawa duwé getih Sulawesi Barat. Maria wiwitane arep makili Bali ing pemilihan Miss Indonésia. Nanging amarga wis ana wakil saka Bali, panitia Miss Indonésia nyaranake marang Maria supaya makili Sulawesi Barat amarga durung ana perwakilan saka Sulawesi Barat kang pinilih, saéngga pungkasané Maria makili Sulawesi Barat.[3]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Maria Asteria Anggap Kontestan Miss Indonesia seperti Saudara. Okezone. Diakses 18 Feb 2014
  2. Maria Asteria Sastrayu Juara Miss Indonesia 2014. Okezone. Diakses 18 Feb 2014
  3. a b c Miss Sulbar bukan Sulbar. Radar Sulbar. Diakses 22 Fèbruari 2014.
  4. Profil Maria di Situs MI. Diakses 18 Feb 2014
  5. Jawaban Tiga Kontestan Miss Indonesia Ini Penentu Kemenangan . Okezone. Diakses 18 Feb 2014

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Awards and achievements
Kang sadurungé
Cithakan:Country data Kalimantan Barat Vania Larissa
Miss Indonésia
2014
Kang sawisé
Petahana

Cithakan:Kontes Kecantikan Indonésia Cithakan:Miss Indonésia