Marc-Joseph Marion du Fresne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Marc-Joseph Marion du Fresne kang lair 22 Mei 1724 – mati 12 Juni 1772 nlika umur 48 tahun ya iku penjelajah Perancis[1]. Dèwèké lahir ing Saint Malo lan gabung karo French East India Company nalika umur 11 tahun minang kasub-letnan ing kapal Duc de Bourgogne.[1] Dèwèké ngomandoni pira-pira kapal lan dadi kaptèn nalika tahun 1745.[1] Dwèèké uga nemukaké kepuloan Prince Edward lan kepuloan Crozet sakdurungé nglayar marang Australia.[1] Marc-Joseph Marion du Fresne utawa biasa disebut Dufresne ya iku penjelajah Kebangsaan Perancis kang gawé penemuan penting ing Samudra Hindia lor, ing Tasmania lan Selandia Baru, ing ngendi dhèwèké mati. Jenenge diabadikake ing pira-pira jeneng panggonan, sarta jeneng kapal penaliten menehi dukungan logistik kanggo Wewengkon Perancis Selatan Île Amsterdam, Île Saint-Paul, Îles Crozet, lan Îles Kerguelen, para Marion Dufresne II. Dhèwèké lair saka bapak kang jenenge Marion Julien du Fresne lan ibu Seraphique Marie, (née Le Fer de la Lande) nalika tanggal 22 Mei 1724 ing Saint Malo, Brittany, Perancis. Lan gabung karo French East India Company nalika umur 11 tahun minangka sub-letnan ing kapal Duc de Bourgogne.[1]

Sejarah[besut | besut sumber]

Marion Dufresne ngentekake telung wulan minangka tawanan perang ing Inggris nalika tahun 1747.[2] Balik marang Prancis, dhèwèké dikerjakake déning Perancis East India Co lan voyaged marang Afrika, Cina, India lan Hindia Walanda.[2] Nalika 20 April 1756 ing Gereja St Louis, Lorient, Brittany, dhèwèké nikah karo Julie Bernardine Guilmaut de Beaulieu, ananging ora dikei keturunan.[2] Sakwise dinas militer sakwene Perang pitung tahun, nalika 1761 dhèwèké jikuk astronom Alexandre Gui Pingré marang Samudera Hindia kanggo naliti transit Venus, lan mimpin panjelajahan marang Seychelles nalika tahun 1768 sakdurunge mapan ing Isle de France.[2] Sakwene Perang Suksesi Austria, Dhèwèké ngomandoni pira-pira kapal lan dadi kapten nalika tahun 1745.[1] Dhèwèké uga nemokaké kepuloan Prince Edward lan kepuloan Crozet sak durunge nglayar marang Australia.[1] Dhèwèké ngentekeke wektu ing Tasmania, karo teluk Marion nggunakake jenenge.[1] Sajrone Perang pitung tahun, dhèwèké melu sajrone pira-pira operasi laut.[1] Sakwise perang, dhèwèké mbalek nglayar ing rute India Wetan lan akhire manggon ing Port Louis ing Mauritius, ing ngendi dhèwèké uga ya iku pelabuhan kanggo pira-pira wektu.[1] Nalika Perancis Timur ambruk lan India Company dibubarake nalika 1769, du Fresne ujug-ujug nganggur.[1] Dhèwèké yakin Pierre Poivre, administrator sipil, kanggo nglengkapi dhèwèké kanthi 2 kapal lan mrentah misi kanthi tikel 2: Pertama, dhèwèké ya iku gawa Ahu-Toru, pawongan Tahiti kang digawa marang Paris lan ditampilake ing kana, ananging digawa digawa maeng amung adohe Mauritius, balek marang Tahiti.[1] Kapindo, dhèwèké golek bawana sebelah lor.[2] Du Fresne diwenehi 2 kapal, Mascarin lan Marquis de Castries.[1]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]