Makarony po-flotski

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Makarony po-flotski
Макароны по-флотски.JPG
Makarony po-flotski made with farfalle
Ajanganmain
Panggonan asalRussia
Hawa ajanganHot
Woworan pokokground meat, onions, pasta
Buku masakan: Makarony po-flotski  Médhia: Makarony po-flotski

Makarony po-flotski (basa Ruslan : макароны по-флотски, secara harfiah pasta gaya angkatan laut ) minangka panganan Ruslan sing digawe saka pasta sing dimasak ( umume makaroni, penne utawa fusilli ) dicampur karo isian sing digawe saka daging rebus (biasane daging sapi utawa daging babi ), digoreng bawang lan dibumbui uyah lan mrica ireng .[1][2] Wiwitane disedhiyakake ing angkatan laut, sajian kasebut dadi populer ing Ruslan amarga kesederhanaan, biaya murah lan nyepetake anggone nyiyapake. Makarony po-flotski dadi misuwur banget sawise Perang Dunia II nalika mlarat ing Uni Soviet

Pasta kasebut dimasak ing banyu sing umob asin. Bawang kasebut dicincang kanthi apik, sanajan daging dicincang. Sawise diwutahake minyak ing wajan, bawang bombay sing wis disigar digoreng lan sawise entuk warna emas, daging banjur ditambahake supaya digoreng. Daging sing digiling bisa diganti karo daging kaleng ( tushonka ). Isi kasebut dibumboni uyah lan mrico. Nalika daging digoreng lan pasta wis mateng banjur dicampur. Sajian biasane disajikake tanpa tambahan, nanging bisa dipangan nganggo acar .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. П. В. Абатуров; et al. (1955). "1620. Макароны отварные с мясом (по-флотски)". Кулинария. Москва: Госторгиздат, Министерство пищевой промышленности СССР. p. 566.
  2. Delicious TV: Russian pasta navy-style