Fusilli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fusilli
Fusilli.png
Jeneng liyané"Solid" fusilli may also be known as rotini in the United States
Panggonan asalItaly
Buku masakan: Fusilli  Médhia: Fusilli

Fusillipalafalan jroning basa Italia: [fuˈzilli], umume dikenal minangka Rotini ing AS, minangka macem-macem pasta sing dibentuk dadi corkscrew utawa heliks . Tembung fusilli bisa uga asale saka fuso ("spindle"), amarga tradhisional diarani "spun" kanthi mencet lan muter rod cilik ing potongan pasta sing tipis kanggo ngubengi bentuk corkscrew.[1]

Saliyane macem-macem jinis gandum polos lan gandum, kaya ta pasta apa wae, warna liyane bisa digawe kanthi nyampur bahan liyane menyang adonan, sing uga mengaruhi rasane, kaya ta, bit utawa tomat kanggo abang, bayam kanggo ijo,[2] lan tinta cuttlefish kanggo ireng.

Fusilli lunghi bucati

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "The meaning of pasta names - OxfordWords blog". OxfordWords blog. 24 October 2014. Dibukak ing 25 November 2017.
  2. "Fusilli recipes". BBC. Dibukak ing September 25, 2016.