Sotong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sotong
Georgia Aquarium - Cuttlefish Jan 2006.jpg
sotong
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Mollusca
Klas: Cephalopoda
Subklas: Coleoidea
Superordho: Decapodiformes
Ordho: Sepiida
Zittel, 1895
Suborder dan Kulawarga
Cangkang sajeroning sotong

Sotong utawa iwak nus ya iku kéwan kang urip ing banyu, khususe ing kali, segara, utawa tlaga. Sotong bisa tinemu ingmaneka warna jinis banyu kang ukurane gedhé ing banyu anta, banyu payau, utawa banyu asin kang jerone variasi saka cedhak dhuwur nganti ewunan mèter ing ngisor segara. Akèh wong kang nganggep sotong iku padha karo nus. Padahal sotong lan nus iku beda, sotong awake tipis yèn nus awake silinder. saliyané iku cangkang sotong uga kasusun saka kapur kang atos, manawa cangkan nus empuk.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Sotong ing KamusWiki.