Sotong

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sotong
sotong
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Mollusca
Kelas: Cephalopoda
Subkelas: Coleoidea
Superorder: Decapodiformes
Ordo: Sepiida
Zittel, 1895
Suborder dan Keluarga
Cangkang jroning sotong

Sotong utawa iwak nus ya iku kewan kang urip ing banyu, khususe ing kali, segara, utawa tlaga. Sotong bisa ditemoake ingmaneka warna jinis banyu kang ukurane gedhe ing banyu anta, banyu payau, utawa banyu asin kang jerone variasi saka cedak dhuwur nganti ewunan meter ing ngisor segara. Akeh wong kang nganggep sotong iku padha karo nus. Padahal sotong lan nus iku beda, sotong awake tipis yen nus awake silinder. sakliyane iku cangkang sotong uga kasusun saka kapur kang atos, manawa cangkan nus empuk.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Sotong ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sotong&oldid=1056592"