Mahmud Abbas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
محمود عباس
Mahmoud Abbas
Mahmoud Abbas 2007.jpg
Presiden Otoritas Nasional Palestina Ke-2
Lungguh
15 Januari 2005 – 09 Januari 2009
Kadhisiki Rauhi Fattouh (Interim)
Kagantèni Marwan Barghouti
Rerincèn priangga
Lair 26 Maret 1935
22x20px|British Mandate of Palestine Safed, Mandat Britania atas Palestina
Bangsa Arab Israèl
Parté pulitik Fatah
Sisihan Amina

Mahmoud Abbas (Arab: محمود عباس) (lair ing Safet, 26 Maret 1935; umur 81 taun); limrahipun misuwur kanthi asma miturut kunya utawi nom de guerre Abu Mazen (ابو مازن) inggih punika Presiden kapilih ing Pemilu Presiden taun 2005 tumrap Otoritas Nasional Palestina (PNA: Palestinian National Authority) ing tanggal 9 Januari 2005.[1]

Mahmoud Abbas lair lan ageng ing Safet.[2] Sasampunipun lulus sekolah dhasar ing kutha punika, Abbas pindhah dhateng Suriah sasampunipun perang taun 1948.[2] Abbas nglajengaken sekolah menengah lan pawiyatan inggil ing kutha Damaskus. Sasampunipun tamat saking jurusan hukum ing Universitas Damaskus, panjenenganipun damel lembaga Palestina ingkang sepisanan ing taun 1954 ing Suriah.[2] Taun 1960-an, Abbas dados pegawé Departemen Pendidikan ing Qatar lan ing wekdal punika Abbas kekancanan kaliyan Yasser Arafat (1929-2004). Abbas dados anggota Majelis Nasional Palestina taun 1968 lan mimipin satunggalipun perundhingan boten resmi kaliyan Israèl ing taun 1977.[2]

Abbas kaliyan Presiden Barack Obama ing the Oval Office

.

Wiwit taun 1983, Abbas dados anggota komite eksekutif Organisasi Pembebeasan Palestina(PLO) sarta mimpin komite nasional lan internasional ingkang konsentrasinipun ing sadaya bab organisasi non-pamaréntah.[2] Abbas miwiti perundhingan rahasia kaliyan Israèl ing taun 1989 kanthi pambiyantunipun Walanda.[2] Panjenenganipun tetep nglaksanakaken aktivitasipun perundhingan rahasia kaliyan Israèl nalika lan sasampunipun Konferensi Madrid taun 1991.[2] Sasampunipun Konferensi Madrid, Abbas pinitados minangka koordinator urusan perundhingan.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)Palestinian prime minister Abbas resigns dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (en)PLO asks Mahmud Abbas to be acting president of "state of Palestine dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(en)Open Directory Project - Mahmoud Abbas


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mahmud_Abbas&oldid=1099105"