Liem Soei Liang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Surya Lesmana
列姆隋亮
Katerangan priangga
Jeneng dawa Liem Soei Liang
Tanggal lair (1944-05-20)20 Mèi 1944
Papan lair Balaraja, Tangerang, Indonésia
Tanggal pati 8 Agustus 2012(2012-08-08) (umur 68)
Papan pati Glodok, Jakarta Kulon, Indonésia
Posisi main Midfielder
Karir nom
1958–1962 Union Makes Strength
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1962–1974 Persija Jakarta
1974–1975 Mackinnons
Tim nasional
1963–1973 Indonésia
Tim dikemunah
1975–2012 Union Makes Strength

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Liem Soei Liang alias Surya Lesmana 列姆隋亮 (lair ing Balaraja, Tangerang, 20 Mèi 1944 – pati ing Glodok, Jakarta Kulon, 8 Agustus 2012 ing umur 68 taun[1]) ya iku panjenengané juru main bal-balan misuwur saka Indonésia ing mangsa taun 1960 an. Panjenengané Liem mbela tim nasional PSSI sajeroning 10 taun (1963-1972) uga Persija Jakarta sajeroning 14 taun (1962-1975).Ing mangsa jaya panjenengané, Surya Lesmana misuwur dipasang ing juru main glandhang.

Surya Lesmana miwiwiti karier bal-balan ing Klub Union Makes Strength (UMS) ing taun 1958, saangkatan déning [[Mulyadi (paKamimpin déning bimbingan pelatih Endang Witarsa (Lim Soen Joe) keahlian ing babagan bal-balan sancaya pinter lan bisa ngendalikake bal ing tenthandingan.

Liem duwé kaprigelan ing donya babalan kang minulya, panjeneganne uga gabung ing klub Persija Jakarta ing taun 1962. Sabanjur Liem gabung kanggo mbela tim nasional ing taun 1963.Kanthi bakat kaprigelan bal-balan asma Liem misuwur bebarengan kanthi karir kang mulya lan dadi kondhang ing donya bal-balan mligi ing donya bal-balan bangsa Indonésia ing mangsa taun 1963

Bebungah[besut | besut sumber]

  • Pamain bal-balan Indonésia versi Copa Indonésia Dji Sam Soe

Prestasi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Legenda sepakbola Indonésia Surya Lesmana meninggal". bolaindo.com. Dijupuk 9 August 2012. 

Cithakan:Pamain Bal-balan Legendaris Indonésia