Kuwé makmur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Makmur
Kuih makmur
thumbthumb|Kuih/Biskut makmur.
JinisKek, pastri, kue
AjanganSnek, Pencuci mulut
Panggonan asal Brunei
 Indonesia
 Malaysia
 Singapore
Tlatah utawa prajaAsia Tenggara
DigawéOrang Melayu
Hawa ajanganSuhu bilik
Woworan pokokMentega, minyak sapi dan tepung gandum
Buku masakan: Kuih makmur  Médhia: Kuih makmur

Kue makmur ( Malay : kuih makmur, Jawi : معمور ) yaiku kue tradisional utawa kuih Melayu . Kue iki digawe saka mentega, ghee lan glepung, lan disajikake sajrone acara Idul Fitri khusus . Kue makmur diidentifikasi kanthi warna putih lan biasane bentuke bunder. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné

Asal kue makmur rada ora mesthi lan dipercaya asale saka ma'amoul Timur Tengah sing dikenalake karo pedagang Arab ing saindenging Nusantara Melayu . Wiwit kuwi, kue makmur dadi bagean saka kue tradisional utawa kuih saka Brunei, Indonesia, Malaysia lan Singapura . Ing 2015, kue makmur tampil ing seri prangko Singapura anyar.

Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné

Rujukan[besut | besut sumber]