Ma'amoul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ma'amoul ing Wina Naschmarkt

Ma'amoul ( Arab: معمول‎‎ [mɑʕmuːl]pra=|Babagan swara iki , uga dieja m'aamoul, m'amul, m'aamul ) minangka cookie semolina sing diisi sing ditemokake ing wilayah Arab sing digawe kurma, kacang kayata pistachios utawa kenari lan sok-sok almond, utawa ara . [1] [2] [3] Ma'amoul biasane digawe sawetara dina sadurunge Natal, Paskah, utawa Idul Fitri, banjur disimpen kanggo disuguhake kopi lan coklat Arab kanggo tamu sing teka nalika preinan. [4] [5] Iki misuwur ing saindenging jagad Arab, [6] utamane ing semenanjung Arab . [7]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Maamoul: An Ancient Cookie That Ushers In Easter And Eid In The Middle East". NPR.org (ing basa Inggris). Dibukak ing 2017-11-10.
  2. "Maamoul Is Date Filled Arabian Cookies - Munaty Cooking". Munaty Cooking (ing basa Inggris). 2017-01-17. Dibukak ing 2017-11-10.
  3. "Maamoul: Middle Eastern pistachio filled pastries". May I Have That Recipe. 8 May 2013.
  4. "Maamoul: An Ancient Cookie That Ushers In Easter And Eid In The Middle East". NPR.org (ing basa Inggris). Dibukak ing 2017-11-10.
  5. "Maamoul: The Sweet Tradition of Eid". The Irresistible Magazine by Al Rifai. 7 September 2016.
  6. Obayda, Gloria. Sweets And Desserts Of The Middle East (ing basa Inggris). 101 Middle Eastern Delights.
  7. "At the Immigrant's Table: Jewish ma'amoul pie". At the Immigrant's Table. 3 February 2014.