Menyang kontèn

Kuwé bludru abang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Red Velvet cake
Four-layer slice of red velvet cake from the Waldorf-Astoria
JinisLayer cake
AjanganDessert
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaUnited States
Woworan pokokFlour, buttermilk, butter, sugar, cocoa powder, and/or cream cheese icing, beetroot, or red food coloring, natural coloring
Buku masakan: Red Velvet cake

Kue buludru abang biasane tradhisional yaiku kue lapis coklat, abang-coklat, layung utawa abang. [1] Kue lapisan coklat, dilapisi karo lapisan ermine. [2] Resep tradisional ora nggunakake pewarna panganan, kanthi warna abang amarga saka kakao sing ora Ditugasake, anthocyanin. [3] [4]

Bahan -bahan umum kalebu buttermilk, butter, cocoa, cuka, lan glepung . Pewarna beetroot utawa panganan abang bisa digunakake kanggo warna kasebut

. [3]

Variasi[besut | besut sumber]

Saliyane pirang-pirang variasi kue buludru abang, ana macem-macem produk sing dirasakake nganggo beludru abang, kalebu bubuk protein, teh, latte, Pop-Tarts, waffle, lan minuman beralkohol. Wangi kasebut digunakake uga kanggo lilin lan penyegar udara . [5] Kanggo watesan panganan, kayata amarga alergi lan sensitivitas bahan, variasi vegan, bebas gluten, lan susu ora ana. [6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ben Starr (2015-02-07). "Real Red Velvet Cake". Diarsip saka sing asli ing 2015-02-13. Dibukak ing 2021-03-18.
  2. Shane Wingerd (2009-01-12). "Ermine Wrapped Velvet".
  3. a b Crocker, Betty. "Red Velvet Cake". bettycrocker.com. General Mills. Dibukak ing 21 February 2017.
  4. "The rediscovery of red velvet has gone way too far". Quartz. 2015. Dibukak ing December 4, 2016.
  5. Severson, Kim (2014-12-05). "Red Velvet Cake: A Classic, Not a Gimmick". The New York Times (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-08-05.
  6. "Just Beet It Vegetarian Gluten-Free Red Velvet Cake – Blissful Basil". Blissful Basil (ing basa Inggris Amérika Sarékat). 2017-06-20. Dibukak ing 2018-08-05.