Kuwé bludru abang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Red Velvet cake
Red Velvet Cake Waldorf Astoria.jpg
Four-layer slice of red velvet cake from the Waldorf-Astoria
JinisLayer cake
AjanganDessert
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaUnited States
Woworan pokokFlour, buttermilk, butter, sugar, cocoa powder, and/or cream cheese icing, beetroot, or red food coloring, natural coloring
Buku masakan: Red Velvet cake

Kue buludru abang biasane tradhisional yaiku kue lapis coklat, abang-coklat, layung utawa abang. [1] Kue lapisan coklat, dilapisi karo lapisan ermine. [2] Resep tradisional ora nggunakake pewarna panganan, kanthi warna abang amarga saka kakao sing ora Ditugasake, anthocyanin. [3] [4]

Bahan -bahan umum kalebu buttermilk, butter, cocoa, cuka, lan glepung . Pewarna beetroot utawa panganan abang bisa digunakake kanggo warna kasebut

. [3]

Variasi[besut | besut sumber]

Saliyane pirang-pirang variasi kue buludru abang, ana macem-macem produk sing dirasakake nganggo beludru abang, kalebu bubuk protein, teh, latte, Pop-Tarts, waffle, lan minuman beralkohol. Wangi kasebut digunakake uga kanggo lilin lan penyegar udara . [5] Kanggo watesan panganan, kayata amarga alergi lan sensitivitas bahan, variasi vegan, bebas gluten, lan susu ora ana. [6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ben Starr (2015-02-07). "Real Red Velvet Cake".
  2. Shane Wingerd (2009-01-12). "Ermine Wrapped Velvet".
  3. a b Crocker, Betty. "Red Velvet Cake". bettycrocker.com. General Mills. Dibukak ing 21 February 2017. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "crocker" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  4. "The rediscovery of red velvet has gone way too far". Quartz. 2015. Dibukak ing December 4, 2016.
  5. Severson, Kim (2014-12-05). "Red Velvet Cake: A Classic, Not a Gimmick". The New York Times (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-08-05.
  6. "Just Beet It Vegetarian Gluten-Free Red Velvet Cake – Blissful Basil". Blissful Basil (ing basa Inggris). 2017-06-20. Dibukak ing 2018-08-05.