Kutsinta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cuchinta
Putocuchintajf.JPG
Puto kutsinta.jpg
Jeneng liyanéKutsinta, Kuchinta, Kutchinta
JinisRice cake
AjanganDessert, merienda, or snack
Panggonan asalPhilippines
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokTapioca or Rice flour, brown sugar, lye, grated coconut meat
Buku masakan: Cuchinta  Médhia: Cuchinta

Puto cuchinta utawa kutsinta minangka jinis kue beras kukus ( puto ) sing ditemokake ing saindenging Filipina . Iki digawe saka campuran tapioca utawa tepung beras, gula coklat lan jeruk, ditambah karo pewarna panganan kuning utawa ekstrak annatto, lan dikukus ing ramekin cilik. Iku nutupi resemblance menyang Burmese Mont kywe ing Indonesia lan Malaysia kuih kosui .

Kue sing wis mateng diiseni daging parut segar saka klapa diwasa. [1] Iki dikonsumsi ing saindenging taun minangka merienda utawa cemilan, lan asring didol bareng karo puto . Beda karo pasangane, sing teksture adonan, kutsina nduweni konsistensi kaya jeli lan kenyal. Bisa uga ditambah kanthi nambah latik kanggo rasa sing luwih legi.

Gawe[besut | besut sumber]

Tambah banyu lye ing gula coklat sing wis ilang. Banjur, dicampur karo glepung ketan lan glepung beras nganti larut sak tenane. Saring sawise nyopot gumpalan; sampeyan bisa nambah warna panganan cair abang. Sikat cetakan nganggo minyak sayur lan kukus nganti sisih ndhuwur disetel nalika disentuh. Sawise dicopot saka panas, adhem sadurunge dicopot saka cetakan nganggo spatula . Pungkasan, tutup nganggo klapa parut utawa gunakake minangka celup. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. del Mundo, Angelita M. "Emerging Versions of Some Traditional Philippine Rice Food Products." Disappearing Foods: Studies in Foods and Dishes at Risk: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery. 1994
  2. "KUTSINTA". My Style Recipe. Dibukak ing September 13, 2018.