Kubus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kubus

Kubus iku wangun ruang telung dhimènsi kang diwatesi déning enem babagan sisih kang awangun bujur sangkar. Kubus duwé 6 sisih, 12 rusuk lan 8 titik pojok. Kubus uga karan babagan enem beraturan, saliyané iku uga minangka wangun mligi sajeroning prisma segipapat.

Rumus[besut | besut sumber]

Yèn variabel s iku dawané sisih kubus

Rumus kubus[besut | besut sumber]

Jembar[besut | besut sumber]

Volume[besut | besut sumber]