Kubus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kubus

Kubus iku wangun ruang telung dhimènsi sing diwatesi déning enem bidhang sisi sing awangun bujur sangkar. Kubus nduwèni 6 sisi, 12 rusuk lan 8 titik pojok. Kubus uga disebut bidhang enem beraturan, saliyané iku uga minangka wangun mligi jroning prisma segipapat.

Rumus[sunting | sunting sumber]

Yèn variabel s iku dawané sisi kubus

Rumus kubus[sunting | sunting sumber]

Luas[sunting | sunting sumber]

K = 6\cdot r*r

Volume[sunting | sunting sumber]

L = \ r^3

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kubus&oldid=829484"