Kubus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kubus

Kubus iku wangun ruang telung dhimènsi sing diwatesi déning enem babagan sisi sing awangun bujur sangkar. Kubus nduwèni 6 sisi, 12 rusuk lan 8 titik pojok. Kubus uga disebut babagan enem beraturan, saliyané iku uga minangka wangun mligi sajeroning prisma segipapat.

Rumus[besut | besut sumber]

Yèn variabel s iku dawané sisi kubus

Rumus kubus[besut | besut sumber]

Luas[besut | besut sumber]

Volume[besut | besut sumber]