Kristina Iswandari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kristina
Kristina.jpg
LairKristina Iswandari
Pakaryanaktris, penyanyi
Taun aktif2002-sekarang
BojoAl Amin Nur Nasution

Kristina Iswandari (lair ing Jakarta, Indonésia, 8 Mèi 1976; umur 43 taun).[1] Kristina punika salah setungaling penyanyi dhangdhut Indonésia.[1] Amargi asring tampil mirib kaliyan Krisdayanti, Kristina banjur dipunwastani Krisdayanti Dangdut ("KD").[1] Wiwit alit, Kristina remen nyanyi.[1] Nalika umuripun 12 taun, Kristina sampun nyanyi wonten ing panggung.[1] Kristina punika anak kaping gangsal saking pasangan Bowo Sukiswo saha Dariah.[1] Kristina punika lulusan saking SMA PGRI 1 Pemalang, Jawa Tengah.[1] Sasampunipun lulus sekolah, Kristina banjur ndhérék tiyang sepuhipun wonten Jakarta.[1] Kristina naté pikantuk penghargaan wonten ing musik dhangdhut kados ta Penyanyi Wanita Dangdut Terbaik AMI Sharp 2002, MTV Dangdut (2003), saha Penyanyi Dangdut Terbaik (2004).[1]

Kristina naté digosipaken caket kaliyan Icha Jikustik, Saiful Jamil saha Ivan Zay.[1] Nanging pungkasanipun, Kristina lajeng nikah kaliyan salah satunggaling anggota DPR-RI saha pengurus parté PPP (Parté Persatuan Pembangunan) ingkang namanipun Al Amin Nur Nasution.[1] Kekalihipun nikah nalika tanggal 4 Januari 2007.[1] Pasangan punika dipuncomblangaken kaliyan penyanyi Emilia Contessa.[1] Nanging sasampunipun 6 wulan nikah, nalika tanggal 29 Juni 2007, Kristina nggugat pegat garwanipun wonten Pengadilan Agama Jakarta Selatan.[1] Kekalihipun sarujuk damai nalika wulan November 2007.[1] Pungkasanipun Kristina lajeng pegatan kaliyan garwanipun.[1] Kristina nggabung wonten grup musik dhangdhut Tiga Kembang kaliyan Cici Paramida saha Ikke Nurjanah.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 23 September 2011)
  2. entertainment.kompas.com(dipunundhuh tanggal 23 September 2011)