Koala Kumal (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Koala Kumal
Berkas:Koala Kumal.jpg
Disutradarani Raditya Dika
Diprodhuseri Chand Parwez Servia
Fiaz Servia
Ditulis déning Raditya Dika
Dibintangi Raditya Dika
Acha Septriasa
Sheryl Sheinafia
Nino Fernandez
Cut Mini Theo
Ernest Prakasa
Dede Yusuf
Anggika Bolsterli
Dimusiki Andhika Triyadi
Sinématografi Enggar Budiono
Dibesut déning Cesa David Luckmansyah
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Starvision Plus
Tanggal metu
5 Juli 2016
Suwéné
92 Menit
Basa Indonesia

Koala Kumal ngerupakne filem komedi romantis Indonesia sing dirilis 5 Juli 2016. Film iki dibintangi karo Raditya Dika lan Acha Septriasa, mawa dadi filem debut kanggo penyanyi Sheryl Sheinafia. Diadaptasi saka novèl kang duwé judhul sing padha  karyané Raditya Dika. Film iki dadi filem sing diduweni Raditya Dika karo cacah artis cameo paling akèh nganti wektu iki.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Dika (Raditya Dika) entas wurung rabi, amarga pacare, Andrea (Acha Septriasa) selingkuh karo James (Nino Fernandez). Patah ati ndadekno Dika karekasan nulis bab akir bukune. Salah siji dina, Dika ketemu karoTrisna (Sheryl Sheinafia), cewek unik sing nolong Dika saka perjodohan rusuh sing ditawarno emake Dika (Cut Mini Theo) lan sing arep ndadekno pandangan Dika karo donya dumadi béda.

Dika akhire lunga karo Trisna. Dekne kabèh dadi tambah akrab. Trisna sing niyat nolong Dika nutugake bab terakhir bukune Dika nemukno alasan yèn Dika isik patah ati. Trisna nyoba nggawe Dika ben mandheg patah ati. Trisna ngongkon Dika nglakoni balas dendam ana ing Andrea.[1]

Pameran tokoh[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Pranala njaba[besut | besut sumber]