Kim Il-sung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kim Il-sung
김일성/金日成
Kim Il Sung Portrait-2.jpg
Presidhen Langgeng Korea Lor
Wiwit linggih
Juli 1994
(&&&&&&&&&&&&&027.&&&&&027 taun, &&&&&&&&&&&&0356.&&&&&0356 dina)
(ngejabat bebarengan karo Kim Jong-il)
Kang sawiséPetahana
Presidhen Korea Lor
Kang sadurungéJabatan digawe
Choi Yong-kun, Kepala Nagara minangka Presidhen Presidium Majelis Rakyat Tertinggi Korea Lor
Kang sawiséJabatan dibusak
(Dinobatke minangka Presidhen Langgeng Republik sawise seda)
Sekretaris Jenderal Parte Buruh Korea
Linggih
30 Juni 1947 – 13 Juli 1994
(&&&&&&&&&&&&&045.&&&&&045 taun, &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 dina)
Kang sawiséKim Jong-il
Mahamantri Korea Lor
Linggih
9 September 1948 – 28 Desember 1972
(&&&&&&&&&&&&&024.&&&&&024 taun, &&&&&&&&&&&&0110.&&&&&0110 dina)
Kang sawiséKim Il
Rerincèn dhiri
Lair(1912-Cithakan:NOMORBULAN-15)15 April 1912
Kamaharajan JepangFlag of the Japanese Resident General of Korea (1905).svg Mangyŏngdae, Heian-nando, Korea Jepang
Pati8 Juli 1994(1994-07-08) (umur 82)
Pyongyang,  Korea Lor
BangsaKorea Lor
Parté pulitikParte Buruh Korea
SisihanKim Jong-suk (seda 1949)
Kim Song-ae
AnakKim Jong-il
Kim Man-il
Kim Kyong-hui
Kim Pyong-il
Kim Yong-il
Tandha tangan
Jeneng Korea
Chosŏn'gŭl김일성
Hancha金日成
McCune–ReischauerKim Il-sŏng
AlihaksaraGim Il-seong

Kim Il-sung (lair 15 April 1912 – pati 8 Juli 1994 ing umur 82 taun) yaiku pulitikus komunis saka Korea sing mimpin Korea Lor saka 1948 nganti seda. Ia ngejabat minangka mahamantri ing taun 1948-1972 lan presidhen ing taun 1972-1994, nanging posisine sing paling berpengaruh yaiku Sekretaris Jenderal Parte Buruh Korea. [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Kim ll-sung". www.onthisday.com/people/kim-il-sung (ing basa Inggris). Dibukak ing 26 Agustus 2020.

Pranala jaba[besut | besut sumber]