Kartini (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kartini
230px
Poster film
Disutradarani Hanung Bramantyo
Diprodhuseri Robert Ronny
Diskénariyoni Hanung Bramantyo
Bagus Bramanti
Carita déning Robert Ronny
Dibintangi Dian Sastrowardoyo
Deddy Sutomo
Christine Hakim
Acha Septriasa
Ayushita
Reza Rahadian
Adinia Wirasti
Dimusiki Andi Rianto
Charlie Meliala
Sinématografi Faozan Rizal
Dibesut déning Wawan I. Wibowo
Perusahaan
prodhuksi
Legacy Pictures
Screenplay Films
Tanggal metu
19 April 2017
Suwéné
122 menit
Nagara  Indonesia
Basa Bahasa Indonesia
Rantaman Rp 12 miliar
Kalarisan Rp 19 miliar

Kartini iku sawijining filem biografi saka wira perjuangan emansipasi wanita Indonesia, Kartini. Filem iki dadi kang kaping telu metu ing layar amba sawisé biografi R. A. Kartini (file) (1984), lan crita fiksi roman Kartini Surat Cinta untuk Kartini (2016). Ing filem iki kang dadi paraga Kartini ya iku Dian Sastrowardoyo.[1]

Ringkesan crita[besut | besut sumber]

Filem iki nyritakaké ngenani Kartini (Dian Sastrowardoyo) kang uripé kanthi langsung meruhi Ibuné kang asmané Ngasirah (Christine Hakim) kang dadi wong kabuang ing omahé dhewe. Perkara iki kedadéan amarga Ngasirah ora duwé getih ningrat lan dadi sawijining babu. Bapaké asma Raden Sosroningrat (Deddy Sutomo) kang tresna banget marang Kartini ora duwé daya nglawan adat kang wis turun tumurun. Sadawané lakuné urip, Kartini ngupadi kanggo nyejajarké hak kanggo kabeh wong, embuh ningrat utawa ora, mligi hak pawiyatan kanggo wanita. Kartini ngupadi bareng karo saduluré kang asmané Roekmini (Acha Septriasa) lan Kardinah (Ayushita). Kartini ngupadi kanggo ngyasa sawijining sekolah kanggo wong mlarat lan gawé sawijining papan panggonan kerja kanggo kabeh masarakat Jepara.[2]

Paraga[besut | besut sumber]

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Filem iki diprodhuksi dening Warisan Gambar lan Screenplay Film lan disutradharani déning Hanung Bramantyo lan Robert Ronny minangka prodhuser. Naskah ditulis déning Hanung lan Apik Bramanti dhedhasar ide crita Robert Ronny. Filem iki diparagani dening Dian Sastrowardoyo, Deddy Sutomo, Christine Hakim, Djenar Maesa Ayu, Acha Septriasa, Ayushita, Reza Rahadian, Denny Sumargo, Dwi Sasono, Rianti Cartwright, Nova Eliza, Neysa Chan, Hans de Cracker, Carmen van Rijnbach lan Rebecca Reijman.[3]

Panggaweané filem iki kuduné saka taun 2016. Rencana prodhuksi filem kuduné ditindakaké ing taun 2015 kanthi abote ati diganti dadi taun 2016 amarga proses nggodhog crita kang isih durung mateng. Panganggit naskah ngrangkep sutradhara, Hanung péngin bener-bener nggambaraké tokoh Kartini enom lan kulawarga kanthi cetha supaya duwé kanggo riset luwih jero kanggo naskah filem. Robert Ronny, nyebutaké menawa riset filem iki ditindakaké nganti tekan negara Walanda. Riset iki kudu ditindakaké amarga dhèwèké mbiji sumber-sumber ngenani Kartini ing Indonésia isih diarani kurang.[4][5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Hanung Bramantyo Rilis Trailer Baru Film Kartini". bintang.com. Dijupuk 2018-02-05. 
  2. ^ pusatsinopsis.com. "Pusat Sinopsis: Film Kartini (2017)". Dijupuk 2018-01-25. 
  3. ^ "Kartini". 
  4. ^ "7 Fakta Unik Film Kartini - BookMyShow Indonesia Blog". BookMyShow Indonesia Blog (ing basa Inggris). 2017-04-17. Dijupuk 2018-01-25. 
  5. ^ Liputan6.com. "6 Fakta Menarik di Balik Film Kartini". liputan6.com. Dijupuk 2018-01-25.