Kari kuning

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yellow curry
Kaeng kari kai.JPG
Yellow curry with chicken and potatoes
JinisThai curry
Panggonan asalThailand
Buku masakan: Yellow curry  Médhia: Yellow curry

Kari kuning ( Thai: แกงกะหรี่ , RTGSkaeng kari ,[kɛ̄ːŋ kā.rìː] ; Cina: 黃 咖喱) yaiku kari sing digawe saka jintan, ketumbar, kunir, fenugreek, bawang putih, uyah, godhong teluk, jeruk bali, cabai rawit, jahe, gada lan kayu manis . Umume ngemot lombok kurang saka kari liyane.

Iki minangka salah siji saka telung jinis kari Thai sing umume ditemokake ing restoran Thailand ing Kulon. [1] Ana jinis kari liyane ing masakan Thailand, lan pirang-pirang warna kuning. Bubuk kari pra-rangkep asale saka India kadang uga diarani kari kuning ing negara-negara Kulon nanging campuran rempah-rempah sing beda karo kari kuning Thailand. Kari kuning Thailand, ing sanjabane Thailand, biasane nuduhake sajian kaeng kari . [2] Kari iki luwih entheng lan asring kurang berminyak tinimbang kari Thailand liyane. Iki minangka asil saka pengaruh masakan angkatan laut Inggris, nyebar ing saindenging Asia ing pungkasan abad kaping 19 lan awal abad 20 amarga ana militer Inggris. Originally nggabungake penemuan Anglo-India sing klasik, bubuk kari, menyang pasta kari tradisional (cabai, bawang putih, bawang, jeruk bali, oyot cilantro, galanga). Kadhangkala sentuhan gula aren utawa pemanis sing padha bakal ditambahake, gumantung saka legi saka santen.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Yellow Curry with Chicken and Potatoes | Gang Garee Gai | แกงกะหรี่ไก่". Rachel Cooks Thai. 2011-07-15. Dibukak ing 2013-11-25.
  2. Punyaratabandhu, Leela. "Yellow Curry – Kaeng Kari (แกงกะหรี่)". shesimmers.com/. Dibukak ing 22 December 2014.