Karéém Abdul-Jabbar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kareem Abdul Jabbar

Kareem Abdul-Jabbar (lair ing New York, New York, 16 April 1947; umur 69 taun kanthi asma Ferdinand Lewis Alcindor, Jr. ) inggih punika salah satunggalipun pamain ulah raga basket saking Amerika Serikat.[1]

Wekdal alitipun[besut | besut sumber]

Abdul-Jabbar dipunlairaken kanthi asma Ferdinand Lewis Alcindor, Jr ing tanggal 16 April 1947, lan ageng ing Kutha Manhattan ing New York. Kareem putranipun Cora Lillian, ingkang nyambut damel ing satunggaling toko, lan Ferdinand Lewis Alcindor Sr ingkang nyambut damel dados pulisi lalu lintas lan pemain musik.[2] Saderengipun mlebet agami Islam, Kareem agaminipun Kristen Katolik lan nate sekolaah ing St. Jude School ing Inwood Manhattan.[3] Kareem ndherek organisasi Islam ing taun 1968, sadherengipun ngungelaken syahadat lan gantos agami dados agami Islam Sunni.[4] Sampun wiwit alitipun Kareem ketingal wasis anggenipun main basket. Nalika SMA Karem saged damel sekolahipun dados juwara ing Kajuwaraan Katolik ing Kutha New York.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Kareem ndherek klub basket UCLA, salajengipun karier profesional kanthi mlebet klub Milwaukee Bucks lan Los Angeles Lakers.[1] Kareem dados pemain ingkang damel rekor angka paling kathah salaminya kanthi 38.387 poin, lan ngantos sapunika rekor kasebat taksih dipuncepeng Kareem.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en)[Daniel C. 1992. Great Athletes. USA:Salem Pres]
  2. ^ (en)Kareem Abdul-Jabbar Biography dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)
  3. ^ (en)Kareem Abdul-Jabbar Interview dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)
  4. ^ (en)[Edward E. Curtis. 2010. Encyclopedia of Muslim-American History. USA:Facts On File, Inc]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]