Los Angeles Lakers

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo LA Lakers

Cithakan:Tim NBA Los Angeles Lakers inggih punika tim bal basket Amérikah Sarékat ingkang kagabung wonten ing salebeting National Basketball Association.[1] Tim punika dumunung wonten ing Los Angeles, California.[1] Kala rumiyi tim punika gadhah nama Detroit Gems dumugi dipunéwahi dados Minneapolis Lakers nalika taun 1947.[1] Nama Lakers kapendhet saking kapal pengangkut kargo ingkang ngléwati Great Lakes.[2] Nalika taun 1950, Lakers menangaken gelar juara NBA ingkang angka pisanan. Wonten ing taun 1960, Mineapollis Lakers pindhah dhateng kutha Los Angeles lan gantos naa dados LA Lakers.[2] Wiwit wekdal punika, Lakers dados tim NBA kapisanan wonten ing wewengkon Pasisir Barat.[2] Mangsa paling apik saking Lakers dipungayuh naika taun 1971/1972 nalika tim mau mecahaken rekor NBA kanthi ngrebut 33 kemenangan kanth urut boten pedhot.[2] Mangsa mau dipunpungkasi kanthi rékor menang-kalah (69-13) lan Lakers medal dados juara NBA.[2]

Nalika wiwitan mlebet NBA, Lakers gadhah markas ing LA Sports Arena.[2] Lajeng, ingkang gadhah tim, ingkang nama Jack Kent Cooke, mbiyangun sawijining stadion ingkang gadhah kapasitas 17,000 penonton ingkang dipunsukani nama Great Western Forum (The Forum).[2] Nalika taun 1978, tim lan stadion mau dipuntumbas déning Jerry Buss kanthi regi 67.5 juta dolar AS. Nalika taun 1999, Lakers gadhah markas énggal ingkang dipunsukani nama Staple Center.[2] Wonten ing bimbingan pelatih Phil Jackson, LA Lakers nggayuh 5 gelar juara NBA wonten ing periode 2000-2010.[2] Dumugi taun 2011, kathah pelatih lan juru main Lakers ingkang pikant penghargaan wonte ing NBA, angtawisipun ingih punika Pat Riley, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O'Neal, lan Kobe Bryant.[2]

Nomor sragam ingkang dipunpensiunaken[besut | besut sumber]

Honored Minneapolis Lakers[besut | besut sumber]

Kajawi nomer sragam ingkang dipunpensiunaken, Lakers ugi nggantungaken satunggaling banner kanthi nama 6 tiyang Basketball Hall of Fame, ingkang minangka kunci kesuksesan tim mau nalika taksih main migunakaken nama Minneapolis Lakers:

[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Sloan MacRae. 2010. The Los Angeles Lakers. New York: The Rosen Publishing Group.
  2. a b c d e f g h i j Sportsecyclopedia.com Los Angeles Lakers. Dipunundhuh tanggal 12 Maret 2013.
  3. NBA.com (LA Lakers0

Cithakan:NBA