Menyang kontèn

Kabiskopan Eichstätt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Eichstätt

Dioecesis Eystettensis
Lokasi
NagaraJerman
Provinsi grejawiBamberg
Statistik
Amba6.025 km2 (2.326 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
890,000
442,772 (49.7%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké745
KatedralKatedral Eichstätt
Santo/santa pelindungSt. Walburga
St. Willibald
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGregor Maria Franz Hanke, O.S.B
Biskop Eichstätt
Biskop Agung MetropolitanLudwig Schick
Biskop Agung Bamberg
Peta
Situs web
bistum-eichstaett.de

Kabiskopan Eichstätt yaiku kabiskopan Greja Katulik ing Bayern. Kabiskopan kasebut menika subordinat saka biskop agung Bamberg. Kabiskopan kasebut didegake ing taun 745; saka Abad Tengahan nganti 1805, kabiskopan kasebut dadi praja saka Kakaisaran Romawi Suci.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • (ing basa Basa Jerman) Situs resmi
  • "Eichstätt". Catholic Encyclopedia. Dibukak ing 2007-02-18.