Kabiskopan Aachen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kabiskopan Aachen

Dioecesis Aquisgranensis

Bistum Aachen
Coat of arms of the Kabiskopan of Aachen
Lambang
Lokasi
Nagara Jerman
MetropolitanKabiskopan Agung Koln
Koordinat51°19′55″N 6°33′34″E / 51.331952°N 6.559439°E / 51.331952; 6.559439Koordhinat: 51°19′55″N 6°33′34″E / 51.331952°N 6.559439°E / 51.331952; 6.559439
Statistik
Amba3.937 km2 (1.520 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2012)
2,028,699
1,110,948 (54.8%)
Paroki538
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké1802 (didegake maneh ing 13 Agustus 1930)
KatedralKatedral Aachen
Santo/santa pelindungMaria, Bunda Yesus
Imam sekuler535
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopHelmut Dieser
Biskop Agung MetropolitanRainer Maria Woelki
Biskop AuksilierJohannes Bündgens,
Karl Borsch
Vikar JenderalAndreas Frick
Biskop emeritusGerd Dicke
Biskop Auksilier Emeritus (1970–2003)
Karl Reger
Biskop Auksilier Emeritus (1987–2006)
Heinrich Mussinghoff
Biskop Emeritus (1994–2015)
Peta
Lokasi Kabiskopan Aachen
Lokasi Kabiskopan Aachen

Kabiskopan Aachen yaiku salah sijining saka 27 kabiskopan ing Jerman lan salah sijining saka enem kabiskopan ing provinsi grejawi Koln. Biskop petahanane menika Helmut Dieser, sing dipilih dening Paus Fransiskus ing 23 September 2016. Tahta biskope menika Aachen.

Pranala jaba[besut | besut sumber]