Kabiskopan Agung Berlin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kabiskopan Agung Berlin

Archidioecesis Berolinensis

Erzbistum Berlin
Coat of Arms of the Roman Catholic Archdiocese of Berlin.svg
Lambang Kabiskopan Agung Berlin
Lokasi
NagaraJerman
Provinsi grejawiBerlin
MetropolitanBerlin
Statistik
Amba28.962 km2 (11.182 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
5,730,485
408,953 (7.1%)
Paroki103
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké13 Agustus 1930
KatedralKatedral St. Hedwig
Santo/santa pelindungSt. Hedwig saka Andechs
St. Otto saka Bamberg
Santo Petrus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungBiskop Agung Heiner Koch
Biskop AuksilierMatthias Heinrich
Vikar JenderalThomas Przytarski
Biskop emeritusWolfgang Weider
Peta
Karte Erzbistum Berlin.png
Situs web
erzbistumberlin.de

Kabiskopan Agung Berlin yaiku kabiskopan agung Katulik Roma, sing ana ing Berlin lan ngeliputi wilayah wetan lor Jerman.

Ing taun 2004, kabiskopan agung kasebut nduweni 386.279 umat Katulik ing jaba populasi ing Berlin, sebagean gedhe Brandenburg (kajaba bagean kidul kulone, Lusatia Hilir) lan Hither Pomerania, yaiku bagean Jerman saka Pomerania. Iki artine nek setithike luwih saka 6% populasi ing daerah iki menika Katulik Roma. Ana 122 paroki ing kabiskopan agung kasebut.

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

  • Bilger, Waltraud; Hanky, Dieter (1997). Erzbistum Berlin 1930–1996: Daten, Fakten, Zahlen (2nd, revised and ext. ed.). Berlin: Pressestelle des Erzbistums Berlin.
  • Jablonski, Leo (1929). Geschichte des fürstbischöflichen Delegaturbezirks Brandenburg und Pommern. 2 vols. Breslau. Vol. 1: Die äußere Entwicklung; vol. 2: Die innere Entwicklung.