Kabiskopan Speyer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Speyer

Dioecesis Spirensis
Wappen Bistum Speyer.png
Lokasi
NagaraJerman
Provinsi grejawiBamberg
Statistik
Amba6.025 km2 (2.326 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
1,307,678
616,485 (44.5%)
Paroki346
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 4
KatedralKatedral Speyer
Santo/santa pelindungMaria, Bunda Allah
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopKarl-Heinz Wiesemann
Biskop AuksilierOtto Georgens
Peta
Karte Bistum Speyer.png
Situs web
bistum-speyer.de

Kabiskopan Speyer (lat. Dioecesis Spirensis) yaiku kabiskopan Greja Katulik ing Jerman. Kabiskopan kasebut ana ing kidul Rhineland-Palatinate lan uga ngeliputi distrik Saarpfalz ing wetan Saarland. Tahta biskope ana ing kutha Speyer, Palatinate.

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 49°19′02″N 8°26′33″E / 49.3171°N 8.4424°E / 49.3171; 8.4424