Kéfir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kefir
Kefir in a glass.JPG
Plain milk kefir being poured
Jeneng liyanéMilk kefir, gıpı ayran, qundəps, búlgaros
Panggonan asal
Tlatah utawa prajaNorth Caucasus
Woworan pokokMilk, kefir grains
Buku masakan: Kefir  Médhia: Kefir

Kefir utawa kephir ( /kəˈfɪər/ kə-FEER ),[4][5] iku susu ngombe fermented padha menyang lancip yogurt utawa ayran sing digawe saka pari-parian kefir, jinis tartamtu saka mesophilic budaya simbiosis . Omben-omben kasebut asale ing Kaukasus Lor, khususe Elbrus ing sadawane kali kali Kuban ndhuwur Karachay lan Balkaria saka Ruslan,[6][7] lan saka kana nyebar menyang Eropa lan Amerika Serikat, ing kana disiapake kanthi nyuntik susu sapi, wedhus, utawa wedhus kanthi biji kefir.[8]

Kefir tradisional fermentasi ing suhu sekitar, umume sewengi. Fermentasi laktosa ngasilake wedang sing asem, karbonasi, rada alkohol, kanthi konsistensi lan rasa sing padha karo yogurt sing bisa diombe.

[9]

90 gram biji kefir
Produksi Kefir
Litowenn basis kefir borscht (šaltibarščiai)

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "KEFIR – Ecosaving.net – EU GREEN REVOLUTION". 2020-04-05. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-05. Dibukak ing 2020-12-22.
  2. "Kaffed - Kefir Nedir?". www.kaffed.org (ing basa Turki). Dibukak ing 2020-12-22.
  3. Rafinera. "Kefirin Faydaları". www.rafinera.com (ing basa Turki). Dibukak ing 2020-12-22.
  4. "kefir".
  5. kefir. dictionary.reference.com
  6. Мусаевич, Мизиев, Исмаил (2010-03-07). История Балкарии и Карачая в трудах Исмаила Мизиева: В 3 т. (ing basa Rusia). Нальчик: Издательство М. и В. Котляровых. ISBN 978-5-93680-337-6.
  7. А., ТАРАСОВ (1925). "Нельзя забывать, что в Карачае издревле вырабатывается замечательная "лактобацил-линовая" простокваша "айран", нельзя забывать, что родиной кефира, кефирного молока считается Карачай. Только здесь можно купить в засушенном виде похожие на крупную дробь кефирные грибки ("гыпы", по-карачаевски). Германские ученые также считают Карачай родиной этого грибка…". Северо-Кавказский край. (ing basa Rusia). 9: 84.
  8. "A review on traditional Turkish fermented non-alcoholic beverages: microbiota, fermentation process and quality characteristics". International Journal of Food Microbiology. 167 (1): 44–56. October 2013. doi:10.1016/j.ijfoodmicro.2013.06.016. PMID 23859403.
  9. Kowsikowski F, Mistry V (1997). Cheese and Fermented Milk Foods. I (3rd ed.). Westport, Conn.: FV Kowsikowski. ISBN 978-0-9656456-0-7.