Jovial da Lopez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jovial da Lopez
220px
LairAntonino Infloreska Jovialsra da Lopez
Jeneng liyaJovial
PakaryanAktor
Komedian
personalia YouTube
Taun aktif2008–sekarang
PasanganAnsgar Paska da Lopez (kakak kandung)
Andovi da Lopez (adik kandung)
Sana jaringanskinnyindonesian24

Jovial da Lopez (lair ing San Fransisco, California, 24 Fèbruari 1990; umur 30 taun) iku sawijining aktor, pelawak lan personèl YouTube (YouTuber) warga nagara Indonesia. Jovial seduluré saka Andovi da Lopez. Karo saduluré, iku YouTuber sing misuwur sawisé nge-upload video-video parody ing YouTube liwat akun skinnyindonesian24. Jovial da Lopez iku lulusan Fakultas Matematika lan Èlmu Alam (FMIPA) , Universitas Indonesia departemèn Fisika kelas 2009 lan lulus ing 2012.

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Kang punika anak kapindho saka telung sadulur. Ramané Jovial wong saka Flores, NTT provinsi, nalika ibuné wong-wong Iki, da Lopez iku jeneng kulawarga saka bapak. Jovial uga wis ngginakaken sawatara taun ing India, 7 taun ing Denmark lan sawatara ing nagara liya kaya ta Amérikah Sarékat, lan Nurwègen , dados saged lanyah ngomong basa inggris.

Jovial wiwit dadi dikenal YouTube kedhaftar liwat pérangan video lan komedi video ing saluran YouTube, Malesbanget.com bebarengan karo adhine. Jovial uga dadi cast anyar ing seri malam minggu Miko mangsa kapindho ing Trans TV. Panjenenganipun lan rayi, Dovi aktif nggawe video parody, pérangan video, lan vlog ing akun YouTube.

Wiwit piyambakipun kagabung karo vlog ingkang digawé adhine, awalé Jovial mung kasengsem kanggo njupuk pérangan ing produksi saka nggawe video, nanging amarga dhèwèké seneng bab lelakon, pungkasanipun panjenenganipun uga tumut pérangan bareng adhine wonten video liyané. Jovial karo adhine uga dadi panulis bebarengan cameo ing film Jomblo Keep Smile ing 2014. Kajaba iku, Jovial uga ndadèkaké komedi video cendhak ing Instagram. Akir-akir iki, Jovial karo sadulure Dovi sibuk nyepakaké kang paling anyar film sing YouTubers Film kang bakal dirilis ing 7 Mèi, 2015. Saliyané minangka juru main, Jovial karo Kemal Palevi uga dadi penulis skenario.

Peran[besut | besut sumber]

Peran ingkang dados kontroversi punika dipun lakoni wonten film Relationshit, Piyambakipun uga nglakoni peran dados wong mabuk nindakaké laku mboten saé, ngambung wong lanang réncangipun piyambak. Lakon punika dingge alasan menjiwai perkoro olo ingkang saged didamel wong kang mabuk. Boten sadar kaliyan tindakanipun dhéwé.

Film ingkang bakal dirilis paling anyar saking piyambaké judulipun MODUS.

Filem[besut | besut sumber]

Taun Title Peran saka Wigati
2014 Jomblo Keep Smile Cameo Kang panulis
2014 Marmut Merah Jambu Bojo Ina (Cameo) kang panulis
2014 Malam Minggu Miko Film Jovial Raja
2014 Tak Kemal Maka Tak Sayang Jovial
2015 Youtubers Dadi juru main utama uga minangka penulis skenario
2015 Comic 8: Casino Raja
2015 Relationshit Alitt Dadi Pemain utama
2016 Mode Pemain utama (Jovial) Penulis saka script
2016 "Melbourne Mundur" Pemain Utama

Rujukan[besut | besut sumber]

[1] "Jovial Da Lopez". IMdB.com. Dijupuk 13 September 2017.

[2] "Indonesia’s online jokers tackle serious issues". BBC.com. 24 Oktober 2016. Dijupuk 13 September 2017.

[3] "Di Film Melbourne Rewind, Jovial da Lopez Tetap Jadi YouTuber". Liputan6.com. 17 November 2016. Dijupuk 13 September 2017.

[4] "Andovi da Lopez: Mahasiswa FHUI Jadi Seleb Youtube". HukumOnline.com. 16 Oktober 2014. Dijupuk 13 September 2017.

[5] "Ini Saran YouTuber Jovial da Lopez Agar Vlog Banyak Penonton". Wolipop.Detik.Com. 15 Dhésèmber 2016. Retrieved 13 September 2017. Check date values in: |date= (help)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  1. "Jovial Da Lopez". IMdB.com. Retrieved 13 September 2017.
  2. "Indonesia's online jokers tackle serious issues". BBC.com. 24 Oktober 2016. Retrieved 13 September 2017. Check date values in: |date= (help)
  3. "Di Film Melbourne Rewind, Jovial da Lopez Tetap Jadi YouTuber". Liputan6.com. 17 November 2016. Retrieved 13 September 2017.
  4. "Andovi da Lopez: Mahasiswa FHUI Jadi Seleb Youtube". HukumOnline.com. 16 Oktober 2014. Retrieved 13 September 2017. Check date values in: |date= (help)
  5. "Ini Saran YouTuber Jovial da Lopez Agar Vlog Banyak Penonton". Wolipo.Detik.Com. 15 Dhésèmber 2016. Retrieved 13 September 2017. Check date values in: |date= (help)