Jesse Owens

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jesse Owens3.jpg

Jesse Owens sing ndarbèni jeneng pepak James Cleveland "Jesse" Owens. Jesse Owens lair tanggal (lair 12 Sèptèmber 1913 – pati 31 Maret 1980 ing yuswa 66 taun).[1] Jesse Owens tilar donya nalika umuré 66 taun.[1] Dhèwèké dadi ulah ragawan atletik kang asalé saka Amérika Sarékat.[1] Jesse Owens nguwasani ulah raga sprint lan lompat jauh.[1] Dhèwèké uga mèlu ing kompetisi Olimpiade Mangsa Panas 1936 ing Berlin, Jerman.[1] Ing kompetisi iki, jenengé dadi misuwur amarga dhèwèké menangaké lomba mlayu lan éntuk papat medhali emas.[1] Dhèwèké menang lomba mlayu 100 mèter, 200 mèter, lompat jauh, lan mèlu lomba tim estafét 4x100 mèter.[1] Jesse Owens dadi atlét kulit ireng ing Amérika Sarékat.[1] Jesse Owes ngganggo sepasang sepatu kang digawé Dassler nalika lomba ing Olimpiade 1936.[1]

Jesse Owens dadi wong kang sepisanan kang bisa ngentokaké medhali emas kang cacahé papat ing olimpiade.[2]Stadion Olympia dadi stadion kebanggaan Hitler kang dadi seksi sajarah kasuksesané Owens.[2] Ing taun 1994, jeneng Jesse Owens diabadékaké dadi jeneng dalan sektor selatan Olympia ya iku Jesse Owens Allee.[2] Nanging nalik Jesse Owens isih urip, Hitler ora gelem nyalami Jesse Owens nalika upacara pengalungan medhali.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i biography.com(dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  2. a b c d majalah.tempointeraktif.com(dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)