Jakal geger-ireng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jakal geger-ireng (Canis mesomelas) ya iku kéwan sing duwé famili canidae asli saka rong laladan saka Afrika, sing adohé kira-kira 900 km.

Salah siji laladan kapernah ing sisih kidul dhéwé bawana Afrika, ya iku Afrika Kidul, Namibia, Botswana, lan Zimbabwe. Laladam liyané ing sadawané pesisir wétan Afrika, ya iku Kenya, Somalia, Djibouti, Eritrea lan Ethiopia. Kewan iki wis kadhaptar déning IUCN minangka badhan sing migatèni marang ambané pasebaran kéwan lan daya adaptasi, sanadyan iku isih dianiaya minangka predator ternak lan nggawa lelara rabies.

Referensi[besut | besut sumber]