Jagung karamèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Caramel corn, caramel popcorn
G-H-Cretors-Caramel-Corn.jpg
Caramel corn
JinisConfectionery
Panggonan asalUnited States
Woworan pokokPopcorn, caramel (based on sugar or molasses)
Buku masakan: Caramel corn, caramel popcorn  Médhia: Caramel corn, caramel popcorn

Jagung karamel utawa brondong karamel minangka salah sawijining jinis olahan arupa confection digawe saka brondong sing ditutupi karo permen karamel adhedhasar gula utawa molase sing biasane kandel kurang saka 1mm. Biasane, solusi utawa sirup gula digawe lan digawe panas nganti dadi coklat lan dadi kenthel, ngasilake sirup permen karamel. Permen panas iki banjur dicampur karo brondong sing wis anyar, banjur diidhem. Kadhangkala, termometer permen digunakake, amarga nggawe karamel cukup akeh wektu lan butuh katrampilan supaya bisa mari tanpa ngobong gula. Proses kasebut nggawe panganan cemilan sing enak utawa enak kanggo rasa sing enak. Sawetara jinis, sawise nutupi sirup permen, dipanggang ing oven kanggo dicampur campuran. Campuran jagung karamel kadhang kala ngemot kacang, kayata kacang, pecan, almond, utawa gajus .

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • Cretors, perusahaan ing Chicago sing nggawe mesin popcorn komersial pertama
  • Jagung ketel, brondong manis kanthi lapisan sing luwih alus, luwih tipis (kanthi rasa lan warna)