Jacky Cheung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jacky Cheung
Jacky Cheung.jpg
Jacky Cheung nalika konser ning sasi Januari 2008
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Jacky Cheung Hok-Yau
Paraban Zhāng xúe yǒu
Saka Hongkong Hong Kong
Génre Cantopop
Mandopop
Pakaryan Penyanyi
Aktor
Piranti Penyanyi
Mangsa akarya 1985–saiki
Labèl Universal Music Group
Sana jaringan www.jackycheung.hk

Jacky Cheung Hok-Yau ya iku penyanyi lan aktor saka Hong Kong awit taun 1980-an nganti saiki. Jacky karan déning médhia dadi salah sijining 4 raja langit hong kong bebarengan karo Aaron Kwok, Andy Lau lan Leon Lai. Jacky tau nganakaké world tour lan salah sijiné tlatah kang dadi papané konser ya iku Indonésia, ya iku tlatah Medan lan Jakarta.[1] Jacky lair tanggal 10 Juli taun 1961 ing Hong Kong.

Kariré dimulai nalika Jacky Cheung dadi pamenang ing kontès nembang ing Hong Kong nalika taun 1984 kanthi nggawakaké tembangan kang judhulé Fatherland. Dhèwèké nyingkiraké kontestan liya kang akehé punjul 10.000.[2] Taun 1996 tanggal 15 Fèbruari, Jacky Cheung nikah karo May Lo Mèi-Mèi lan dianugrahi anak loro.[2]

KARIR[besut | besut sumber]

Taun 1991 kanthi tembangan kang judhulé Loving You More Everyday, Jacky Cheung wiwit nyoba donya hiburan tarik swara.[2] Dhèwèké ngrilis album kang diwènèhi judhul TRUE LOVE EXPRESSION lan LOVE SPARK. Album-album mau dadi album paling sukses sasuwené sajarah donya musik ing Hong Kong. Album mau bisa kaedol nganti punjul 400.000 kopi.[2]

Amarga tembangan Only Thinking of Going Through Life With You lan Goodbye Kiss, Jacky Cheung dikukuhaké dadi salah sijiné Heavenly Kings of Cantopop bebarengan karo Aaron Kwok, Andy Lau, lan Leon Lai.[2] Album GOODBYE KISS uga bisa mecahaké rekor amarga bisa kaedol nganti paling akèh sasuwené sajarah donya musik, punjul 5 yuta kopi kaedol ing Hong Kong, Taiwan, lan ing Asia Tenggara.[2]

Jacky Cheung tau menangaké Best Selling Cantonese Album Award nalika ajang Hong Kong IFPI Awards taun 2005 kanggo album JACKY LIVE PERFORMANCE.[2] Nalika sasi Dhésèmber taun 2006, Jacky Cheung tampil ing Upacara Pambukaan 15thAsian Games ing Doha, Qatar nembangaké theme song Together Now.[2]

Ora mung tampil duet karo penyanyi Hong Kong kaya ta Faye Wong, nalika nembangaké Love's Promise, Kelly Chen nalika nembangaké Waiting for Your Love, lan karo Anita Mui nalika nembangaké Love is Hard.[2] Jacky Cheung uga nyanyi bebarengan karo artis 'barat' kaya ta Sarah Brightman nalika nembangaké There for Me lan karo Reba McEntire, nalika nembangaké For My Broken Heart.[2]

Ing indhustri canto-pop kang kaubah-ubah, Jacky Cheung bisa jejeg ing tahtané. Eksistensiné salawasé dhèwèké wiwit njegur ing dunya musik ora digantikaké nganti suwené 20 taun.[2]

Jacky Cheung uga nyoba dunya peran kaya ta ing filem AS TEARS GO BY (1988) kang ngolihaké panghargaan Best Supporting Actor Hong Kong Films Award.[2] Film kang judhulé SWORDSMAN (1990), uga ngeraih Best Supporting Actor Golden Horse Award.[2]

Jacky Cheung uga mainaké peran ing mini seri SCAR bebarengan karo anggota F4 Jerry Yan lan Karen Mok, dadi kakangé Jerry Yan.[2] Jacky Chaung tau ngadakaké Word Tour, salah sijiné papan konseré ana ning Medan lan ing Jakarta.[1] Konser mau dijuduli "The Year Of Jacky Cheung World Tour".[1]

Film[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Jacky Cheung:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c berita Jacky Cheung dipununduh tanggal 9 Julli 2011
  2. a b c d e f g h i j k l m n biografi Jacky Cheung dipununduh tanggal 9 Juli 2011