Jack Turner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jack Charles Turner (lair taun 1968; umur 51 taun) ya iku panganggit buku non-fiksi lan pamandhu adicara film dokumenter saka Australia. Pakaryané akèh ngrembug kajian internasional, kasujarahan, gayutan bebrayan, uga modernitas.

Riwayat[besut | besut sumber]

Jack Charles Turner lair taun 1968 ing Sydney, Australia.[1] Dhèwèké manggon lan bebrayan karo bojoné, Helena Fraser (lulusan saka St Antony's College, Oxford, angkatan taun 1995), anak lanangé, Oscar, sarta anak wadoné, Zoe Saffron Evie (lair 2004) lan Lola[2] ing Jenewa.[1] Dhèwèké uga nduwé omah ing Madrid, Tbilisi, lan New York City.[3]

Turner ngrampungké pendhidhikan ing pawiyatan kanti ngranggèh gelar Bachelor of Arts ing Jurusan Kajian Klasik saka The University of Melbourne, nalika dadi mahasiswa resident ing Trinity College.[3] Taun 1992, dhèwèké kapilih nampa beasiswa "Australia At Large" Rhodes,[4] lan nglakoni pawiyatan ing Oxford University. Saliyané kuwi uga lulus taun 1994 saka Magdalen College kanthi gelar Master of Philosophy (MPhil) ing babagan Hubungan Internasional.[5] Tesis nalika nggayuh gelar masteré sesirah Soviet New Thinking and the Cambodian Conflict dirampungke ing Departemen Pulitik lan Hubungan Internasional. Turner sabanjuré nampa gelar Doctor of Philosophy (DPhil) ing babagan Hubungan Internasional saka Oxford, kang diwènèhké déning The MacArthur Junior Research Fellowship babagan Hubungan Internasional, ing Exeter College.[3][3][6][7]

Lumaku[besut | besut sumber]

Jack Turner naté didhapuk minangka pamandhu adicara program serial dokumenter What the Ancients Knew sing diputer ing stasiun tivi The Science Channel. Ing serial iki, dhèwèké nekani papan panggonan sing nduwéni kasujarahan ing sapérang panggonan ing donya, nyuguhaké èlmu kawruh, antropologi, ékonomi, prakara-prakara mékanik peradaban kuna. Telung episodhe kapisan nyakup Roma, Mesir, lan Tiongkok. Episodhe sabanjuré ngrembug Jepang, Yunani, lan India.

Buku-buku[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Random House, Inc. "Author Spotlight: Jack Turner". dijupuk 22 November 2006.
  2. "Antonian Productions". (Autumn 2005). St Anthony's College Newsletter p. 11. dijupuk 22 November 2006.
  3. a b c d "Making a difference: Rhodes Scholars review how the Scholarship shaped their lives". (Number 58 - Summer 2000) Trinity Today. p. 11. dijupuk 23 November 2006.
  4. The University of Melbourne. "List of Rhodes Scholars Elected for Victoria". dijupuk 22 November 2006.
  5. "University Acts: Congregation 25 March: Degree by Special Resolution". (18 April 1996). Oxford University Gazette. dijupuk 22 November 2006.
  6. "Full List of Successful Graduate International Relations Theses from 1971". p. 64. dijupuk 22 November 2006.
  7. Random House, Inc. "AUTHOR Q & A: A Conversation with Jack Turner". dijupuk 22 November 2006.
  8. http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/reviews/spice-by-jack-turner-557590.html dijupuk saka The Independent
  9. Buku Kita: Sejarah Rempah: Dari Erotisme sampai Imperialisme, dijupuk 14 Fèbruari 2017

Pranala njaba[besut | besut sumber]