JJ Project

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
JJ Project
Saka Seoul, Korea Selatan
Génre K-pop
Mangsa akarya 2012 (2012)-sekarang
Labèl JYP Entertainment
Sing magepokan JYP Nation
Sana jaringan http://jjproject.jype.com/swf/
Anggota JB
Jr.

JJ Project (JJ 프로젝트) inggih punika duo boyband saking Korèa lidhul ingkang bèrnaung ing ngandap JYP Entertainment lan dèbut ing taun 2012. Duo punika kapèrang saking JB lan Jr. punika mèrilis album dèbut kaliyan single "Bounce" ing surya 22 Mei 2012.

Sejarah[besut | besut sumber]

Pre-debut[besut | besut sumber]

Ing taun 2009, JB lan Jr. diaudisi secara piyambakan kanggè mlèbèt JYP Entertainment. Kaliyan kemampuan bèksa ingkang mènakjubkan lan wajah ingkang bagus, punika dados pemenang ing Audisi kabuka ke-5 lan dados trainee ing JYP Entertainment.

Ing masa trainee, JB lan Jr. muncul ing salebeting MV San E ingkang irah-irahan "Tasty San".

Ing taun 2012, punika kalihipun angsal peran ing drama KBS ingkang Dream High 2 ingkang punika sekuel saking Dream High.

ing surya 3 Februari 2012, JB lan Jr. pungkasaning secara resmi dipunumumake badhe debut dados boyband ing pertengahan taun 2012.[1]

2012: Debut dengan "Bounce"[besut | besut sumber]

Ing surya 8 Mei, JYP Entertainment meluncuraken website enggal kangge JJ Project kaliyan Fan Page Facebook lan YouTube resmi punika. Sebuah video teaser ingkang irah-irahanipun "JJ Project Slot Machine" dipunrilis. Menawi boten wonten pandangon resmi katah ingkang ngansumsi menawi JJ Project badhe kaperang saking JB lan Jr.[2] lan pungkasanipun, pinten-pinten wekdal saklajengipun JYP mengumumkan kalau JJ Project memang terdiri dari JB dan Jr.[3][4] Ing surya 9 Mei, video teaser yang lain berjudul "JYP 007" diunggah melalui situs YouTube resmi JJ Project. Video punika nampilaken JYP ingkang mbuka sebuah koper ing inggil meja, nunjukaken sebuah surat ingkang kaserat "JYP New Project". JYP saklajengipun mbuka amplop ingkang nampilaken sebuah iPad, nunjukaken sebuah proyek grup enggal ingkang nembe ingkang nembe medamel .[5] Ing surya 13 Mei, JYP Entertaintment ngerilis video teaser sanesipun ingkang irah-irahan, "Time 2 JJ". Teaser punika boten nampilaken wajah utawi anggota duo kasebut, ananging namung nunjukaken sandangan ingkang sampun kapilih.[6] Ing surya 14 Mei, cover album lan daftar lagu album "Bounce" punikaa dipunrilis. Album punika dipunrilis ing surya 20 Mei 2012.[7] Foto-foto teaser mereka diunggah pada 15 Mei melalui akun Twitter resmi JYP Entertaintment.[8] Ing surya 17 Mei 2012, JYP ngerilis sebuah teaser ingkang pungkasan,[9] lan ing surya 19 Mei MV resmi kangge "Bounce" rilis ngelampahi akun YouTube resmi punika.[10]

Ing surya 20 Mei, MV punika manggenake peringkat #10 ing iTunes "Top Dance Albums".[11]

Punika dipunwiwiti promosi kangge "Bounce" ing surya 24 Mei 2012 ing Mnet M! Countdown.[12]

Anggota[besut | besut sumber]

Nama Panggung Nama Lahir Tanggal Lahir Posisi
Romanisasi Hangul Romanisasi Hangul
JB 제이비 Im Jae Bum 임재범 (1994-01-06) 6 Januari 1994 (umur 22) Leader, Vokal Utama
Jr. 주니어 Park Jin Young 박진영 (1994-09-22) 22 Sèptèmber 1994 (umur 21) Vokal, Rapper Utama

Diskografi[besut | besut sumber]

Diskografi Korea[besut | besut sumber]

Singel[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Drama TV[besut | besut sumber]

Tahun Judul Peran Ditayangkan
2012 Dream High 2 JB sebagai JB/Jang Woo Jae
Jr. sebagai Jung Ui Bong
KBS2

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Link Eksternal[besut | besut sumber]

Cithakan:JJ Project Cithakan:JYP Entertainment

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=JJ_Project&oldid=996348"